Remíza Čechů s Gruzií po gólu z penalty Schicka

Remíza Čechů s Gruzií po gólu z penalty Schicka

Jediného nováčka na velkém turnaji poslal v Hamburku v nastavení úvodního dějství do vedení z penalty Georges Mikautadze.

V 59. minutě srovnal Patrik Schick, ale otočit stav už svěřenci trenéra Ivana Haška navzdory obrovské střelecké převaze nedokázali.

Oba týmy si připsaly první bod na šampionátu. Český celek si nespravil náladu po úterní úvodní porážce 1:2 s Portugalskem, a pokud chce pomýšlet na postup do vyřazovací fáze, bude muset ve středu na závěr skupiny opět v Hamburku porazit Turecko. Remíza by mu nestačila.

Do vyřazovací části projdou první dva týmy z každé skupiny a nejlepší čtveřice z třetích míst.

Schick byl na minulém ME před třemi lety s pěti trefami spolu s Portugalcem Cristianem Ronaldem nejlepším kanonýrem.

Nyní se zapsal mezi střelce na druhém finálovém turnaji. Po necelé hodině hry střídající Ondřej Lingr hlavičkoval po rohu do tyče a od Schickova těla se odrazil míč do sítě.

Sparťanský odchovanec vyrovnal na 1:1 a zároveň zaokrouhlil počet reprezentačních gólů na dvacet. V 68. minutě ale kvůli zranění opustil hřiště.

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu:

Skupina F (Hamburk):

Gruzie – Česko 1:1 (1:0)

Branky: 45.+4 Mikautadze z pen. – 59. Schick. Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn – Fritz (video, všichni Něm.). ŽK: Kašija, Gvelesiani, Mekvabišvili, Kočorašvili – Coufal, Provod, D. Jurásek, Holeš, Souček.

Gruzie: Mamardašvili – Kvirkvelija (82. Gvelesiani), Kašija, Dvali – Kakabadze, Davitašvili (62. Čakvetadze), Mekvabišvili, Kočorašvili, Citaišvili (62. Ločošvili) – Mikautadze (88. Kvilitaja), Kvaracchelija (82. Lobžanidze). Trenér: Sagnol.

Česko: Staněk – Holeš, Hranáč, Krejčí – Coufal, Provod (82. Barák), Souček, D. Jurásek (82. Ševčík) – Černý (55. M. Jurásek), Hložek (55. Lingr) – Schick (68. Chytil). Trenér: Hašek.

1. Turecko 1 1 0 0 3:1 3
2. Portugalsko 1 1 0 0 2:1 3
3. Česko 2 0 1 1 2:3 1
4. Gruzie 2 0 1 1 2:4 1

Češi tlačili Gruzii, ale mají jen bod. Na gól z penalty odpověděl Schick

Česká fotbalová reprezentace se utkala s Gruzií ve druhém zápase skupiny na Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu. Zápas skončil remízou 1:1, přičemž jediný gól v prvním poločase zaznamenal Georges Mikautadze z penalty. V druhém poločase se však podařilo českému týmu srovnat stav díky gólu Patrika Schicka.

I přes obrovskou střeleckou převahu se český celek nedokázal dostat do vedení a zápas skončil nerozhodně. Obě týmy si tak připsaly první bod na šampionátu. Český tým nyní bude muset ve třetím zápase skupiny porazit Turecko, pokud chce pomýšlet na postup do vyřazovací fáze.

Patrik Schick, který byl na minulém Mistrovství Evropy před třemi lety nejlepším kanonýrem spolu s Cristianem Ronaldem, se tentokrát zapsal mezi střelce druhého finálového turnaje. Po hodině hry hlavičkoval Ondřej Lingr po rohu do tyče a odrazil se od Schickova těla do sítě. Sparťanský odchovanec tak vyrovnal na 1:1 a zároveň dosáhl dvacátého reprezentačního gólu.

V tabulce skupiny F se momentálně nachází Česko na třetím místě s jedním bodem. Vede Turecko s třemi body, následuje Portugalsko také s třemi body a na posledním místě je Gruzie s jedním bodem.

Český tým nyní musí soustředit veškeré síly na zápas s Tureckem a pokusit se získat potřebné body k postupu do další fáze turnaje. Podle aktuální situace bude muset Česko bojovat o každý bod a ukázat svou sílu na hřišti.