Možná naděje na rychlé zotavení Schicka po zranění.

Možná naděje na rychlé zotavení Schicka po zranění.

Osmadvacetiletý nejlepší střelec současného národního týmu zamířil dnes po obědě ze základny na severním okraji Hamburku na vyšetření pomocí magnetické rezonance.

„Patrik právě odjíždí na magnetickou rezonanci,“ uvedl asistent trenéra Jaroslav Köstl.

„Včera večer nám prvotní vyšetření pomocí přístrojů, které máme k dispozici, dodalo lehkou naději. Tu jsme hned po zápase neměli. Uvidíme podle zevrubného vyšetření,“ doplnil.

Schickovo zranění vyvolalo v českém táboře velké obavy z toho, že by klíčový útočník mohl přijít o středeční závěrečné utkání ve skupině F proti Turecku. Duel rozhodne o tom, zda český tým postoupí do vyřazovacích bojů.

Kanonýr Leverkusenu v sobotním zápase v Hamburku nejprve v 59. minutě srovnal na konečných 1:1 a šestým gólem se osamostatnil v čele tabulky českých střelců na mistrovství Evropy.

O necelých 10 minut později si ale sedl na trávník, držel se za lýtko a poté s hlavou v dlaních odkulhal ze hřiště, kde ho vystřídal Mojmír Chytil.

Schick a po něm i hlavní trenér Ivan Hašek ihned po zápase připustili, že nejsou úplně optimisty.

Patrik Schick, nejlepší střelec českého národního týmu, utrpěl zranění během zápasu a nyní podstupuje vyšetření pomocí magnetické rezonance. Tým má obavy z toho, že by mohl přijít o klíčového útočníka ve středečním zápase proti Turecku, který rozhodne o postupu do vyřazovací fáze mistrovství Evropy.

Schick vstřelil gól a poté musel kvůli zranění opustit hřiště. Tým i trenér projevili obavy ohledně závažnosti zranění, ale první vyšetření dalo lehkou naději. Podrobnější vyšetření však ukáže, jak vážné je zranění a jak dlouho bude hráč mimo hru.

Patrik Schick je jedním z klíčových hráčů českého týmu a jeho absence by mohla být citelná. Fanoušci i trenéři doufají, že se rychle uzdraví a bude moci pomoci týmu v dalších zápasech na turnaji. Budeme sledovat vývoj situace a držet palce Patrikovi Schickovi při jeho rekonvalescenci.