Maďaři donutili neaktivní zdravotníky k akci. Varga utrpěl zlomenou lícní kost po vážném střetu.

Maďaři donutili neaktivní zdravotníky k akci. Varga utrpěl zlomenou lícní kost po vážném střetu.

Podle zpráv z maďarského týmu má Varga zlomenou lícní kost a otřes mozku, ale je při vědomí a jeho stav je stabilizovaný.

Devětadvacetiletý útočník v 68. minutě vyskočil spolu s dalšími hráči na Szoboszlaiův přímý kop, ale ve vzduchu se srazil s brankářem Gunnem a obráncem Ralstonem.

Brankář ho pravděpodobně zasáhl do hlavy loktem, ale videorozhodčí konstatoval, že střet byl ze strany skotských hráčů nezaviněný a k penaltě nebyl důvod.

Varga se ale nehýbal, vyděšení spoluhráči popoháněli zdravotníky s nosítky, kteří poté schytali kritiku za pomalou reakci. Roland Sallai na ně zblízka křičel, kapitán maďarského týmu Dominik Szoboszlai dokonce musel přiběhnout k nim, chytit nosítka a donutit je k rychlejšímu pohybu.

Zdravotníci a hráči pak kolem zraněného fotbalisty roztáhli plachty.

Po osmi minutách, kdy se celý stadion ponořil do napjatého ticha, byl Varga na nosítkách transportován rovnou do sanitky a do stuttgartské nemocnice, kde strávil celou noc. Fanoušci obou táborů ho vyprovodili potleskem.

Televizní kamery pak zachytily Szoboszlaie se slzami v očích.

Televizní komentátoři byli zaskočeni, že UEFA povolila odvysílat opakování akce, při níž se Varga zranil. Od zápasu, v němž Dán Christian Eriksen před třemi lety utrpěl na hřišti zástavu srdce, platí pravidlo, že televize záběry vážných zranění neopakují.

Maďarský svaz na sociální síti X uvedl, že hráč je v nemocnici a jeho stav je stabilizovaný. Konkrétnější byl italský trenér týmu Marco Rossi.

„Utrpěl zlomeninu lícní kosti a čeká ho operace. Zatím nevíme, jestli postoupíme, ale on s námi určitě nebude,“ řekl kouč reportérovi BBC Sport.

Na tiskové konferenci pak potvrdil, že se hráči o zraněného útočníka opravdu báli. „Vypadalo to, že je v bezvědomí, a znepokojilo je, že lékaři nespěchali, protože si asi mysleli, že to není tak vážné. Naštěstí není v nebezpečí, ale čeká ho tady operace,“ řekl Rossi a dotkl se tváře. V další zprávě svaz uvedl, že hráč utrpěl několik zlomenin v obličeji a otřes mozku.

Maďarští fotbalisté zápas vyhráli 1:0 gólem v desáté minutě nastavení. Možná jim i Vargovo zranění trochu pomohlo.

„Byl to hrozný okamžik. Hráli jsme pak i za něj a to vítězství mu věnujeme. Držíme palce,“ vzkázal Roland Sallai, který byl vyhlášen hráčem zápasu. Když se hráči po závěrečném hvizdu radovali na trávníku, Szoboszlai si oblékl Vargův dres.

Maďaři hnali líné zdravotníky. Varga má po hrůzném střetu zlomenou lícní kost

Podle zpráv z maďarského týmu má devětadvacetiletý útočník Varga zlomenou lícní kost a otřes mozku, ale je při vědomí a jeho stav je stabilizovaný. Incident se stal v zápase, kde Maďarsko porazilo Skotsko 1:0.

V 68. minutě se Varga srazil s brankářem Gunnem a obráncem Ralstonem při pohybu za míčem. Brankář pravděpodobně zasáhl Vargu loktem do hlavy, což způsobilo vážné zranění. I přes bolest a zranění se Varga nevzdal a s pomocí spoluhráčů a kapitána týmu dokázal popohnat zdravotníky s nosítky, kteří byli kritizováni za pomalou reakci.

Po osmi minutách napjatého ticha byl Varga transportován na nosítkách do sanitky a odvezen do nemocnice, kde strávil celou noc. Fanoušci obou týmů ho vyprovodili potleskem a hráči vyjádřili podporu a přání brzkého uzdravení.

Trenér maďarského týmu Marco Rossi potvrdil, že Varga má zlomeninu lícní kosti a čeká ho operace. Zranění jsou vážná, jelikož Varga utrpěl několik zlomenin v obličeji a otřes mozku.

Celý incident vyvolal emocionální reakce u hráčů i fanoušků. Maďarští fotbalisté nakonec dokázali vyhrát zápas a gól věnovali zraněnému Vargovi. Tým se sjednotil a bojoval za svého spoluhráče, což jim pomohlo k vítězství.

Varga momentálně čelí náročné léčbě a rehabilitaci, ale má podporu celého týmu a fanoušků. Doufáme, že se brzy uzdraví a vrátí se na fotbalové hřiště.