Obhájkyně titulu čeká Muchová ve čtvrtfinále v Eastbourne.

Obhájkyně titulu čeká Muchová ve čtvrtfinále v Eastbourne.

Muchová, která se na anglické trávě vrátila k hraní po desetiměsíční pauze kvůli zranění, sebrala soupeřce hned v úvodním gamu podání a výhodu udržela až do konce první sady. Ve druhé už bývalá světová osmička nedala Linetteové šanci.

Ve čtvrtfinále, které je na okruhu WTA jejím maximem na trávě, nastoupí Muchová proti dvanácté hráčce světa Keysové. S devětadvacetiletou Američankou se dosud utkala jen jednou, před pěti lety v Pekingu s ní prohrála ve dvou setech.

Tenisový turnaj v Eastbourne (tráva):

Muži (dotace 812.235 eur):

Dvouhra – 2. kolo: Kecmanovič (Srb.) – Báez (4-Arg.) 6:3, 6:2.

Ženy (dotace 859.704 eur):

Dvouhra – 2. kolo: Muchová (ČR) – Linetteová (Pol.) 6:4, 6:1, Keysová (4-USA) – Kalininová (Ukr.) 7:6 (7:5), 6:1.

Tenisový turnaj ITF žen Macha Lake Open ve Starých Splavech, Doksech (antuka, dotace 60.000 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo: Maristanyová (7-Šp.) – Kovačková (ČR) 7:6 (7:5), 6:2, Scottová (USA) – Šafářová (ČR) 7:6 (7:5), 3:6, 6:3, Marcinkevičová (Lot.) – Palicová (ČR) 2:6, 6:2, 6:2.

Muchová se vrátila na trávu v Eastbourne a hned v prvním kole porazila Linetteovou. Ve druhém kole se utká s Keysovou, kterou dosud porazila jen jednou před pěti lety. Turnaj v Eastbourne pokračuje a v mužské dvouhře se Kecmanović postaral o překvapení poraziv Báeze. V ženské dvouhře se dále postupuje, Keysová porazila Kalininovou.

Na turnaji ITF žen Macha Lake Open ve Starých Splavech, Doksech se hrálo první kolo. Maristanyová porazila Kovačkovou, Scottová zdolala Šafářovou a Marcinkevičová přehrála Palicovou. Sledujte další výsledky a zápasy na obou těchto turnajích a držte Muchové palce ve čtvrtfinále v Eastbourne!