Verstappen triumfoval v sprintu a Red Bull oslavil vítězství na domácí trati

Verstappen triumfoval v sprintu a Red Bull oslavil vítězství na domácí trati

Na okruhu ve Spielbergu, který vlastní nápojový gigant Red Bull, jeho pilot proťal cílovou čáru o 4,6 sekundy před Oscarem Piastrim v McLarenu. Za ním  dojel druhý oranžový monopost, který pilotoval Lando Norris.

Start vyšel nejlépe držiteli pole position Verstappenovi. Ale od prvních metrů domácího pilota pronásledoval Norris.

V pátém kole se dokonce na několik set metrů dostal do vedení, jenže Brit se nechal Nizozemcem předjet po vnitřní stopě. Během okamžiku ztratil dvě místa, protože se před něj dostal jeho týmový kolega Piastri.

Od té chvíle si obhájce titulu začal v čele vytvářet náskok a navýšil tak své vedení v šampionátu na 71 bodů.

Velká cena Rakouska pokračuje dnes od 16 hodin kvalifikací na vlastní Grand Prix, která startuje zítra v 15 hodin.

Aktualizujeme…

Max Verstappen ovládl sprint na domácí trati ve Spielbergu a Red Bull slavil vítězství. Nizozemský jezdec dokázal udržet své vedení a dojel do cíle s náskokem 4,6 sekundy před Oscarem Piastrim z McLarenu. Na třetím místě dojel Lando Norris, který také reprezentuje Red Bull.

Verstappen odstartoval z pole position a i přes pronásledování Norrise si udržel vedení. V pátém kole se sice Brit dostal na chvíli do čela, ale brzy ho zase předjel Nizozemec a začal si budovat náskok. Tímto vítězstvím si Verstappen navýšil svůj náskok v šampionátu na 71 bodů.

Dnes od 16 hodin se bude pokračovat kvalifikací na Grand Prix Rakouska, která se uskuteční zítra od 15 hodin. Red Bull tak má dobrou pozici pro zítřejší závod a fanoušci mohou být nadšení z výkonu svého týmu.

Sledujte další aktualizace a držte palce svým oblíbeným jezdcům ve zbývajících závodech šampionátu Formule 1.