Rovanperä se stal jasným vítězem na poslední chvíli v Polsku.

Rovanperä se stal jasným vítězem na poslední chvíli v Polsku.

Třiadvacetiletý Rovanperä letos absolvuje jen vybrané soutěže. Do startovní listiny v Polsku se dostal až po Ogierově úterní nehodě.

Po druhé etapě už na rychlých šotolinových tratích u Mazurských jezer vedl a dnes navýšil náskok až na 28,3 sekundy. V MS vyhrál potřinácté, letos už má na kontě březnový triumf v Keni.

Do světového šampionátu se soutěž v severním Polsku vrátila po sedmi letech. Tehdy zvítězil Belgičan Thierry Neuville, který tentokrát skončil s více než minutovou ztrátou na čtvrtém místě, ale dál vede průběžné pořadí MS.

Martin Prokop, který bojoval o body do kategorie WRC2, byl celkově dvacátý.

Aktualizujeme…

Ve dnech 18. a 20. června se konal Rally Poland, jedna z nejznámějších soutěží světového šampionátu rallye. Letos se závod konal v severním Polsku a přilákal mnoho fanoušků motoristického sportu.

Jedním z největších překvapení tohoto závodu byl vítězství třiadvacetiletého Kalle Rovanpery. Fin se do startovní listiny dostal až na poslední chvíli poté, co se sedminásobný mistr světa Sébastien Ogier zranil při tréninku. Rovanperä využil své šance a od první etapy vedl závod až do cíle, navýšivše svůj náskok na 28,3 sekundy.

Tento triumf pro mladého Fina znamenal druhé vítězství v letošní sezóně, po tom co vyhrál Rally Kenya v březnu. Rovanperä se letos zaměřuje pouze na vybrané soutěže, ale jeho výkony jsou velmi silné a ukazují na jeho obrovský talent.

Rally Poland se do kalendáře MS vrátila po sedmi letech a opět přinesla vzrušující závody a dramatické momenty. Belgičan Thierry Neuville, vítěz předchozího ročníku, tentokrát skončil na čtvrtém místě s více než minutovou ztrátou na vítěze. Nicméně, Neuville stále vedl průběžné pořadí mistrovství světa.

Český jezdec Martin Prokop bojoval o body v kategorii WRC2 a nakonec obsadil celkové dvacáté místo.

Rally Poland opět potvrdila svou pozici jako jedna z nejlepších soutěží světového šampionátu rallye a fanoušci se již těší na další ročník plný vzrušení a adrenalinu.