Lék Muchová: řešení nudy mezi ženami s očekáváním zmatku v celém světě

Lék Muchová: řešení nudy mezi ženami s očekáváním zmatku v celém světě

Když Iga Šwiateková od druhého kola, v němž během nejlepšího zápasu turnaje utekla z mečbolů Naomi Ósakaové, naprosto suverénně vládla grandslamovému Roland Garros a drtila jednu soupeřku za druhou, kromě obdivných ohlasů na její superformu zaznívala i kritika.

Zejména ostatních špičkových hráček, které zkrátka nebyly schopné rozjeté polské mašině konkurovat.

Během nudného vyvrcholení ženského singlu se tak s nostalgií vzpomínalo na loňské finále: fantastickou bitvu Polky právě s Muchovou. Ta při výsledku 6:2, 5:7, 6:4 vyhrála nad královnou třináct her.

Tolik jich Šwiateková letos neztratila dohromady za poslední čtyři zápasy, tedy od osmifinále až do finále.

Tenisoví fanoušci teď doufají, že Wimbledon přinese v ženské dvouhře mnohem dramatičtější podívanou. Šwiateková ostatně na londýnské trávě pravidelně propadá, jejím maximem je čtvrtfinále z loňského ročníku.

V přehledech možných kandidátek se i proto objevuje řada jiných jmen: jsou tu Coco Gauffová, Aryna Sabalenková, Jelena Rybakinová, obhájkyně titulu Markéta Vondroušová nebo dvojnásobná neúspěšná finalistka Uns Džábirová.

A také celé spektrum nenasazených hrozeb nosících zvučná jména.

Vždyť právě z nenasazených tenistek se před rokem senzačně vyloupla nová šampionka: Vondroušová.

Magazín Tennis365 přišel se seznamem pěti hráček, které mohou ze zadních pozic překvapit letos a do portfolia těch nejnebezpečnějších zařadil i Muchovou. Hned vedle grandslamových šampionek Naomi Ósakaové, Emmy Raducanuové a Biancy Andreescuové.

„Jsou to tenistky, kterým se ty nejlepší hráčky budou chtít zoufale vyhnout,“ napsal web. 

K sedmadvacetileté olomoucké tenistce přitom poznamenal: „Absence Muchové v letošním tenisovém ročníku byla velkým zklamáním. Jenže hned po návratu znovu zapůsobila, když došla v Eastbourne mezi osm nejlepších.“

Muchová hrála naposledy semifinále US Open loni v září, po operaci zápěstí a dlouhé rekonvalescenci se vrátila na kurty až týden před Wimbledonem.

Na jižním pobřeží Anglie odehrála jen jeden a čtvrt zápasu. V prvním kole jí brzy vzdala Ruska Elina Avanesjanová, ve druhém dovolila pouze pět her Polce Magdě Linetteové. Jenže do čtvrtfinále proti Madison Keysová Češka převážně z preventivních důvodů raději nenastoupila, zápěstí jí po probuzení připadalo nepříjemně ztuhlé.

Možnost dalšího zranění je příliš živá a příliš hrozivá.

I proto se od bývalé světové osmičky, která po pauze v žebříčku klesla na aktuální 34. pozici, nedají očekávat zázraky. Pro zahraniční experty je přesto vítaným oživením.

„S obrovskou rozmanitostí hry, vynikajícím celodvorcovým pohybem a dobrým servisem může Češka způsobit pořádný zmatek,“ napsal Tennis365.

Oficiální účet organizace WTA zase v titulku citoval Muchovou, která v Insider podcastu prohlásila, že se cítí připravená znovu ve špičce „nadělat nepořádek“.

„Češka je velkou oblíbenkyní fanoušků pro její neuvěřitelný úderový rejstřík a celokurtové umění,“ připomněl web.

Grandslamová bilance Muchové budí respekt. Kromě finále French Open došla v Austrálii i v New Yorku do semifinále, ve Wimbledonu už byla dvakrát mezi osmi nejlepšími v letech 2019 a 2021.

V prvním kole letošního ročníku ale Češku čeká těžká výzva a další z nenasazených hrozeb – bývalá světová dvojka Španělka Paula Badosaová, která se teď po zdravotních problémech krčí v rankingu na 93. příčce.

Přesto je pro sázkové kanceláře mírnou, ale opravdu velmi mírnou favoritkou. Kurzy se průměrně pohybují v hodnotách 1,86 na Španělku a 1,94 na Češku.

„Muchová proti Badosaové v prvním kole. Budeme tam,“ komentoval atraktivní los Tumaini Carayol, tenisový reportér listu The Guardian.

Na vzájemné zápasy je to 1:1. Muchová porazila Badosaovou v osmifinále Wimbledonu 2021, před rokem na antuce v Římě ale vládla španělská hvězda.

Česká tenistka Karolína Muchová se v poslední době stala středem pozornosti tenisového světa. Její výkony na grandslamovém turnaji Roland Garros byly skvělé a mnozí odborníci ji považují za jednu z nejnebezpečnějších hráček na okruhu. Po úspěšném vystoupení ve Francii se nyní přesunula na trávu londýnského Wimbledonu, kde se fanoušci těší na další zajímavé zápasy.

Muchová se v minulosti ukázala jako silná soupeřka na grandslamových turnajích. Dosáhla semifinále US Open a dvakrát se probojovala do čtvrtfinále Wimbledonu. Její herní styl, bohatý úderový arzenál a schopnost hrát na celém kurtu ji činí nebezpečnou protivnicí pro každou soupeřku.

Po operaci zápěstí a následné rekonvalescenci se Muchová vrátila na kurt a hned před Wimbledonem ukázala své schopnosti. I když v prvním kole vzdala zápas kvůli zdravotním problémům, fanoušci doufají, že se brzy vrátí do plné formy a bude schopna znovu soutěžit o tituly.

V prvním kole letošního Wimbledonu se Muchová utká s bývalou světovou dvojkou Paulou Badosaovou. I přes zdravotní problémy a pokles v žebříčku se španělská tenistka stále považuje za silnou soupeřku. Sázkařské kanceláře dávají oběma hráčkám podobné šance na výhru, což slibuje napínavý zápas.

Takže fanoušci tenisu se mohou těšit na zajímavý souboj mezi Karolínou Muchovou a Paulou Badosaovou v prvním kole Wimbledonu. Oba hráčky mají co ukázat a jejich vzájemné zápasy jsou vždy plné napětí a dramatických momentů. Budeme sledovat, jak se bude vyvíjet jejich souboj na londýnské trávě a jestli se Muchová dokáže prosadit proti silné španělské soupeřce.