Muž propuštěný z nemocnice po šesti dnech od srážky se šampionem rallye.

Muž propuštěný z nemocnice po šesti dnech od srážky se šampionem rallye.

Devětašedesátiletý muž byl přitom v minulém týdnu stejně jako další aktéři karambolu propuštěn bez vážnějších zranění z nemocnice.

O jeho úmrtí dnes informovala polská policie a oznámila, že nařídila pitvu, která má objasnit, zda smrt nemá souvislost s autonehodou.

Policejní mluvčí Marta Domaňská řekla médiím, že muži se v neděli v extrémním horku udělalo nevolno a dcera mu přivolala záchranku.

„Nevíme, zda tyto dvě okolnosti spolu souvisejí. Pitva by nám měla dát odpověď,“ uvedla Domaňská.

Havárii podle ní nadále vyšetřují experti, nikdo ale zatím nebyl obviněn.

Nehoda se stala minulé úterý, když si osminásobný světový šampion Ogier se spolujezdcem Vincentem Landaisem seznamovali s tratí víkendové soutěže mistrovství světa.

Poblíž obce Wlosty se srazili s jiným autem, ve kterém byli dva pasažéři.

Všichni čtyři účastníci nehody byli převezeni do nemocnice, kde lékařská vyšetření neodhalila ani v jednom případě vážné zranění, a později byli propuštěni.

Ogier přesto strávil v nemocnici noc a z Polské rallye se odhlásil. V týmu Toyoty ho vítězně zastoupil úřadující mistr světa Kalle Rovanperä z Finska.

Devětašedesátiletý muž byl v minulém týdnu propuštěn z nemocnice bez vážných zranění po srážce s osminásobným světovým šampionem rallye. Bohužel, dnes bylo oznámeno, že muž zemřel a policie nařídila pitvu, aby zjistila příčinu jeho úmrtí.

Podle policejní mluvčí Marty Domaňské se mužovi udělalo nevolno v neděli v extrémním horku a dcera zavolala záchrannou službu. Zatím není jasné, zda jeho smrt souvisí s autonehodou, která se stala minulé úterý, kdy se šampion Ogier se svým spolujezdcem srazili s jiným vozidlem poblíž obce Wlosty.

Všichni čtyři účastníci nehody byli převezeni do nemocnice, ale žádné vážné zranění nebylo zjištěno. Ogier strávil noc v nemocnici a poté se odhlásil z Polské rallye. Jeho místo ve týmu Toyota zaujal současný mistr světa Kalle Rovanperä z Finska.

Policie stále vyšetřuje příčiny nehody a zatím nikdo nebyl obviněn. Pitva muže by měla poskytnout odpovědi na to, co vedlo k jeho neočekávané smrti. Tato tragická událost nás připomíná, jak důležité je dodržovat bezpečnostní pravidla na silnicích a být opatrný za každých okolností.