Česká obhájkyně titulu poražena španělskou outsiderkou v senzaciálním zápase.

Česká obhájkyně titulu poražena španělskou outsiderkou v senzaciálním zápase.

Turnajová šestka nečekaně prohrála na trávě v All England Clubu s 83. hráčkou světa Jessicou Bouzasovou ze Španělska 4:6, 2:6.

Utkání na centrálním dvorci ztratila za pouhou hodinu a devět minut.

Sokolovská rodačka Vondroušová je druhou tenistkou v takzvané „open éře“, která vypadla při obhajobě prvenství na londýnském grandslamu hned po úvodním zápase.

Dosud se to stalo jen v roce 1994 Němce Steffi Grafové.

Pětadvacetiletá Vondroušová nastoupila do prvního utkání po necelých dvou týdnech od zranění kyčle v Berlíně.

V zápase doplatila na 28 nevynucených chyb, pětkrát ztratila podání. Jednadvacetiletá Bouzasová postoupila do 2. kola grandslamu poprvé v kariéře.

Tenisový grandslam Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 50 milionů liber):

Ženy:

Dvouhra – 1. kolo: Bouzasová – Vondroušová (6-ČR) 6:4, 6:2, Rybakinová (4-Kaz.) – Ruseová (Rum.) 6:3, 6:1, Pegulaová (5-USA) – Kruegerová (USA) 6:2, 6:0, Dartová (Brit.) – Paj Čuo-süan (Čína) 6:4, 6:0, Siegemundová (Něm.) – Baindlová (Ukr.) 6:4, 6:1, Wang Sin-jü (Čína) – Tomovová (Bulh.) 7:6 (7:4), 3:6, 6:0.

Muži:

Dvouhra – 1. kolo: Etcheverry (30-Arg.) – Nardi (It.) 6:1, 6:4, 6:2.

Česká tenistka Markéta Vondroušová utrpěla senzaci na letošním Wimbledonu, když v prvním kole podlehla španělské outsiderce Jessice Bouzasové. Vondroušová, která obhajovala titul z předchozího ročníku, prohrála s výsledkem 4:6, 2:6 a zápas trval pouhých hodinu a devět minut.

Tato porážka znamená, že Vondroušová se stala druhou tenistkou v otevřené éře tenisu, která vypadla při obhajobě titulu na Wimbledonu již v prvním zápase. Podobný osud potkal pouze Němku Steffi Grafovou v roce 1994.

Vondroušová nastoupila do zápasu po zranění kyčle utrženém během turnaje v Berlíně a bohužel nedokázala předvést svou nejlepší hru. S 28 nevynucenými chybami a pěti ztracenými podáními nedokázala porazit mladou Bouzasovou, která se poprvé v kariéře dostala do druhého kola grandslamového turnaje.

Wimbledon je jedním z nejprestižnějších tenisových turnajů na světě, který se koná každoročně v londýnském All England Clubu. Letošní dotace turnaje činí 50 milionů liber a přilákala nejlepší tenistky a tenisty ze celého světa.

V dalších zápasech prvního kola ženské dvouhry na Wimbledonu se odehrály následující výsledky: Rybakinová porazila Ruseovou, Pegulaová zdolala Kruegerovou, Dartová přehrála Paj Čuo-süan, Siegemundová porazila Baindlovou a Wang Sin-jü zdolala Tomovou.

V mužské dvouhře se v prvním kole utkal Etcheverry s Nardim, přičemž Etcheverry zvítězil s výsledkem 6:1, 6:4, 6:2.

Markéta Vondroušová se nyní musí soustředit na další turnaje a doufat, že se jí podaří vrátit do formy a ukázat svůj skutečný tenisový potenciál.