113 českých sportovců se chystá jet do Paříže bojovat o medaile

113 českých sportovců se chystá jet do Paříže bojovat o medaile

Nominace schválená plénem ČOV měla původně 111 členů, ale očekávalo se doplnění. Na hry se nakonec dostali také dálkař Meindlschmid a národní rekordman v běhu na 3000 metrů překážek Habarta.

Oba finalisté nedávného mistrovství Evropy v Římě se posunuli na postupové pozice v žebříčku po odhlášení některých atletů umístěných před nimi. Jejich zařazení do atletické výpravy už v minulém týdnu oznámil český svaz.

Pod pěti kruhy bude startovat třicet českých atletů. Jedenáct zástupců má kanoistika, sportovní střelba devět, tenis osm, cyklistika sedm, veslování šest, plavecké sporty a šerm pět, badminton, moderní pětiboj a plážový volejbal čtyři a jachting s judem tři.

Po dvou sportovcích bude reprezentovat v golfu, jezdectví, lukostřelbě a taekwondu. Po jednom zastoupení mají sportovní gymnastika, sportovní lezení, stolní tenis, triatlon, vzpírání a zápas.

Soutěže střelců se neuskuteční v Paříži, ale v téměř 300 kilometrů vzdáleném Chateauroux. Daleko od centra her bude závodit také trojice jachtařek, olympijská regata se uskuteční v Marseille.

Do Paříže pojede bojovat o medaile 113 českých sportovců

Česká výprava na Letní olympijské hry v Paříži bude letos čítat celkem 113 sportovců. Nominace byla schválena plénem Českého olympijského výboru a původní počet 111 členů byl nakonec doplněn o další dva sportovce. Mezi nově zařazenými atlety jsou například dálkař Meindlschmid a národní rekordman v běhu na 3000 metrů překážek Habarta.

Oba sportovci se kvalifikovali díky svým výkonům na nedávném mistrovství Evropy v atletice, kde se jim podařilo postoupit do finále a zajistit si místo v české olympijské výpravě. Celkem se pod pěti kruhy představí třicet českých atletů, což je největší skupina zastoupená v týmu.

Kromě atletiky budou Češi reprezentovat i v dalších sportovních odvětvích, jako je kanoistika, sportovní střelba, tenis, cyklistika, veslování, plavecké sporty, šerm, badminton, moderní pětiboj, plážový volejbal, jachting a judo. Každé z těchto disciplín bude mít své zástupce v českém týmu.

Soutěže ve sportovní střelbě se tentokrát nebudou konat v Paříži, ale ve vzdáleném Chateauroux, který je téměř 300 kilometrů od hlavního města. Podobně budou muset cestovat i jachtaři, kteří se zúčastní olympijské regaty v Marseille.

Čeští sportovci jsou připraveni bojovat o medaile a reprezentovat svou zemi na největší sportovní události světa. Všichni doufají, že jejich tvrdá práce a trénink se vyplatí a přinesou jim úspěch na olympijských hrách v Paříži.