Ve Wimbledonu se Siniaková probojovala do čtvrtfinále čtyřhry.

Ve Wimbledonu se Siniaková probojovala do čtvrtfinále čtyřhry.

V dalším kole budou jejich soupeřkami turnajové devítky Ljudmila Kičenoková z Ukrajiny a Jelena Ostapenková z Lotyšska.

Siniaková bude hrát deblové čtvrtfinále při páté účasti ve Wimbledonu za sebou, poprvé ale s jinou spoluhráčkou než s Barborou Krejčíkovou, s níž travnatý grandslam ovládla v letech 2018 a 2022.

Po loňském přerušení spolupráce se jí na největších turnajích daří i s jinými partnerkami – na Australian Open hrála semifinále s domácí Storm Hunterovou, na Roland Garros slavila titul s Američankou Cori Gauffovou.

Krejčíkovou dnes nejdříve od 18:00 SELČ čeká osmifinále dvouhry proti další Američance Danielle Collinsové.

Poslední česká zástupkyně v singlové soutěži pokračuje v Londýně i ve čtyřhře. S Němkou Laurou Siegemundovou vyhrály jako osmý nasazený pár bez ztráty setu oba dosavadní duely a v úterý by měly nastoupit do osmifinále proti tchajwansko-ruské dvojici Chan Hao-Ching, Veronika Kuděrmětovová.

Jelena Rybakinová z Kazachstánu postoupila do čtvrtfinále singlu. Ruská tenistka Anna Kalinská za stavu 6:3, 3:0 pro Rybakinovou zápas vzdala.

Tenisový grandslam Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 50 milionů liber):

Muži:

Dvouhra – 4. kolo: Musetti (25-It.) – Mpetshi Perricard (Fr.) 4:6, 6:3, 6:3, 6:2.

Ženy:

Čtyřhra – 3. kolo: Siniaková, Townsendová (4-ČR/USA) – Fernandezová, Šibaharaová (Kan./Jap.) 6:2, 7:6 (7:3).

Junioři:

Dvouhra – 1. kolo: Kumstát (6-ČR) – Vasilev (Bulh.) 4:6, 7:6 (7:1), 7:6 (10:7), Brunclík (ČR) – Jefferson (Brit.) 6:3, 6:3.

Česká tenistka Kateřina Siniaková se dostala do čtvrtfinále čtyřhry na letošním Wimbledonu. Ve třetím kole porazila s partnerkou Taylor Townsendovou dvojici Fernandezová a Šibaharaová. V dalším kole je čekají soupeřky Ljudmila Kičenoková z Ukrajiny a Jelena Ostapenková z Lotyšska.

Siniaková se tak dostala do čtvrtfinále deblové soutěže na Wimbledonu poprvé s jinou spoluhráčkou než s Barborou Krejčíkovou, se kterou ovládla tento grandslam v letech 2018 a 2022. Po rozpadu této úspěšné dvojice hrála Siniaková na dalších turnajích s různými partnerkami, jako byla Storm Hunterová na Australian Open nebo Cori Gauffová na Roland Garros.

Krejčíková se zase chystá na osmifinále dvouhry, kde se utká s Američankou Danielle Collinsovou. Poslední českou zástupkyní v singlové soutěži je Laura Siegemundová, která společně s Němkou vyhrála dosud všechny své zápasy a postoupila do osmifinále čtyřhry.

Jelena Rybakinová z Kazachstánu se také probojovala do čtvrtfinále singlu po tom, co její soupeřka Anna Kalinská vzdala zápas ve prospěch Rybakinové.

Wimbledon je prestižní tenisový grandslam konaný v Londýně na trávě s celkovou dotací 50 milionů liber. V mužské dvouhře se do čtvrtfinále probojoval Lorenzo Musetti, zatímco ve ženské čtyřhře postoupila dvojice Siniaková a Townsendová. V juniorské kategorii pak uspěli čeští hráči Kumstát a Brunclík ve svých zápasech.

Tenisový svět tak sleduje napínavé zápasy na Wimbledonu a fanoušci se mohou těšit na další zajímavé souboje v dalších kolech turnaje.