Shaw se vrátil do hry na Euru po čtyřměsíční pauze plné zdraví.

Shaw se vrátil do hry na Euru po čtyřměsíční pauze plné zdraví.

„Samozřejmě jsem připravený, ale všechno záleží na trenérovi. Jsem mu vděčný za to, že mi věřil a nominoval mě na turnaj. Teď se cítím zdravý a připravený nastoupit,“ citovala Shawa agentura AP.

Anglie je kritizovaná kvůli nepřesvědčivým výsledkům i hernímu projevu, a právě pozice levého beka je hodně diskutovaná, protože na ní hraje „přes nohu“ pravák Kieran Trippier.

Kouč Gareth Southgate vzal Shawa na turnaj do Německa navzdory tomu, že obránce Manchesteru United nastoupil k poslednímu soutěžnímu zápasu v polovině února. V sobotu proti Švýcarsku odehrál 43 minut a byl u postupu „Albionu“ po penaltovém rozstřelu.

Shaw se po čtyřměsíční pauze vrátil na fotbalové hřiště během Eura a cítí se stoprocentně zdravý. Tento obránce Manchesteru United byl nominován na turnaj do Německa a i přes kritiku anglického týmu a jeho herního projevu, se Shawovi dostalo důvěry od trenéra Garetha Southgatea.

Anglie se potýká s nepřesvědčivými výsledky a mnoho diskuzí se točí kolem pozice levého beka, kterou momentálně zastává Kieran Trippier. Nicméně Shaw byl vybrán do týmu a dokázal se vrátit do formy, i když odehrál poslední soutěžní zápas v polovině února.

V zápase proti Švýcarsku odehrál Shaw 43 minut a pomohl týmu k postupu po penaltovém rozstřelu. Jeho návrat na hřiště je dobrou zprávou nejen pro Manchester United, ale i pro anglický národní tým, který bude potřebovat všechny své klíčové hráče v optimální formě pro úspěch na nadcházejících turnajích.

Doufejme, že Shawův návrat bude pro anglický tým posilou a pomůže jim dosáhnout jejich cílů na mezinárodní scéně.