Fotbalista Thiago Alcantara ukončil kariéru ve věku 33 let po získání mnoha trofejí.

Fotbalista Thiago Alcantara ukončil kariéru ve věku 33 let po získání mnoha trofejí.

„Vždycky budu ochoten vrátit to, co mi bylo dáno, a jsem vděčný za ten čas, který jsem si užil. Díky, fotbale. A všem, kteří mě doprovázeli a udělali ze mě lepšího hráče a člověka,“ uvedl syn někdejšího brazilského reprezentanta Mazinha.

S Barcelonou vyhrál Ligu mistrů v roce 2011 a získal čtyři španělské tituly. S Bayernem se radoval z vítězství v prestižní evropské soutěži v roce 2020 a sedmkrát s ním slavil bundesligový titul. S Liverpoolem předloni ve finále Ligy mistrů proti Realu Madrid neuspěl.

Za španělskou reprezentaci odehrál záložník, jehož kariéru provázaly časté zdravotní potíže, 46 zápasů a dal dva góly.

Thiago Alcantara ukončil ve 33 letech kariéru. Bývalý fotbalový záložník, který hrál za týmy jako Barcelona, Bayern Mnichov a Liverpool, se rozhodl ukončit svou profesionální kariéru. Thiago bude vždy vděčný za to, co mu fotbal dal a za všechny lidi, kteří ho doprovázeli na jeho fotbalové cestě.

S Barcelonou Thiago vyhrál Ligu mistrů v roce 2011 a čtyřikrát získal španělský titul. S Bayernem Mnichov pak slavil vítězství v Lize mistrů v roce 2020 a sedmkrát se s ním radoval z bundesligového titulu. S Liverpoolem se Thiago předloni dostal do finále Ligy mistrů, ale nakonec neuspěl proti Realu Madrid.

Thiago Alcantara také reprezentoval Španělsko, kde odehrál 46 zápasů a vstřelil dva góly. Během své kariéry bojoval s častými zdravotními potížemi, které ho limitovaly, ale přesto dokázal ukázat svůj talent a přispět k úspěchům svých týmů.

I přes konec své profesionální kariéry bude Thiago Alcantara vždy pamětným hráčem, který si získal respekt fanoušků i kolegů ze světa fotbalu. Jeho odchod z fotbalových trávníků je zároveň příležitostí pro fanoušky a fotbalový svět vzpomenout si na jeho úspěchy a přínos k tomuto krásnému sportu.