Kreativní Krejčíková je opět schopná vyhrát grandslam, tvrdí experti.

Kreativní Krejčíková je opět schopná vyhrát grandslam, tvrdí experti.

V Londýně favoritky pohořely. Mezi osmičkou nejlepších na Wimbledonu jsou jen dvě hráčky první desítky. Česká tenistka je ze všech čtvrtfinalistek až šestá nejvýše nasazená. 

Přesto se její jméno po pondělní osmifinálové výhře nad Američankou Danielle Collinsovou hodně skloňuje. Hlavně proto, že už to jednou dokázala a v Paříži před třemi lety překvapila všechny. Ovládla grandslam. Proč by to nemohla dokázat i tentokrát.

„Barbora Krejčíková umí hrát fantasticky. Disponuje solidními, pestrými údery. Už je zase schopná vyhrát grandslam. Myslím, že má šanci,“ nechal se slyšet americký tenisový reportér a autor na webu tennis.com Matt Cronin na síti X.

Krejčíková si vysloužila poklonu i za to, že se po hluchém období na jaře opět ukazuje, že její tenisová kreativita může fungovat na jakémkoliv povrchu.

„Barbora zažívá opravdu velmi dobrý Wimbledon. Vždyť je to její už páté grandslamové čtvrtfinále, které už zažila na všech podnicích velké čtyřky,“ chválil Češku portugalský reportér José Morgado.

Srovnatelné zkušenosti mají už jen tři tenistky v poslední osmičce. Někdejší světová trojka Elina Svitlinová, která ale nemá na kontě žádný vyhraný grandslam, Jelena Rybakinová, která už jednou Wimbledon ovládla, a Jelena Ostapenková, která právě bude příští soupeřkou české tenistky.

„S Barborou jsme hrály loni finále v Birminghamu na trávě, takže moc dobře vím, že to je i na tomto povrchu skvělá tenistka. Ale jediné, co mi zbývá, je soustředit se na svůj výkon a uvidíme,“ okomentovala tenistku z Ivančic sedmadvacetiletá Lotyška.

Obě pojí láska ke čtyřhře a k pařížské antuce, kterou už ovládly ve dvouhře. Ale to je tak všechno. Ostapenková platí za velkou ranařku a v Londýně z ní jde vyloženě strach. Nejen, že zatím netratila ani set, ale soupeřkám pravidelně povolí sotva pět gemů.

„Prostě hraju agresivně tak, jak si myslím, že bych tady měla hrát. Cítím se skvěle, jsem ráda, že jsem to konečně prodala i na kurtu. Dlouho se mi to nedařilo, přitom jsem tu vyhrála grandslamovou juniorku,“ vzpomíná Ostapenková. 

Nyní si ale obě tenistky užijí den volna, jejich klíčová bitva o postup do semifinále je na programu až ve středu. 

Česká tenistka Barbora Krejčíková opět dokazuje svou kreativitu a schopnost hrát fantasticky na grandslamovém turnaji ve Wimbledonu. Po vítězství nad Američankou Danielle Collinsovou se dostala mezi osmičku nejlepších hráček a je dokonce šestá nejvýše nasazená.

Krejčíková již jednou dokázala překvapit všechny a ovládla grandslam, a mnozí experti se domnívají, že by to mohla zopakovat i tentokrát. Americký tenisový reportér Matt Cronin z webu tennis.com vyjádřil svou víru v Krejčíkovou a uvedl, že má šanci na vítězství.

Krejčíková si získala uznání i za to, že po nějaké době opět ukazuje svou tenisovou kreativitu na trávě, což je povrch, na kterém se jí daří. Portugalský reportér José Morgado chválil Krejčíkovou za její výkon na Wimbledonu a zdůraznil, že je to její páté grandslamové čtvrtfinále.

V osmičce nejlepších hráček se nachází pouze tři tenistky s podobnými zkušenostmi jako Krejčíková. Mezi nimi je Elina Svitlinová, Jelena Rybakinová a Jelena Ostapenková, která bude dalším soupeřem české tenistky. Ostapenková je známá svou agresivní hrou a v Londýně zatím neprohrála ani set.

Klíčový souboj o postup do semifinále mezi Krejčíkovou a Ostapenkovou je naplánován na středu. Obě tenistky si nyní užívají den volna a připravují se na další zápas, který slibuje napínavé a kvalitní tenisové představení.