Siniaková přitahuje pozornost svým unikátním výkonem. Češka doufá, že ji teď budou lidé sledovat.

Siniaková přitahuje pozornost svým unikátním výkonem. Češka doufá, že ji teď budou lidé sledovat.

Sezonu tenistka s Hradce Králové začínala s australskou světovou jedničkou Storm Hunterovou. Společně si zahrály semifinále Asutralian Open, vyhrály podnik v Dubaji i velký turnaj v Indian Wells. Celkem posbíraly 2625 bodů a v tabulce pro kvalifikaci Turnaj mistryň pro osm nejlepších párů sezony je najdete na sedmém místě.

Jenže na jaře se Hunterová zranila, přetrhla si achilovku a je velmi pravděpodobné, že do této sezony už ani nestihne znovu naskočit.

A tak se Siniaková musela začít ohlížet po jiné parťačce. Nakonec ji našla na Instagramu.

„Katka mi tam napsala zprávu, jestli vím, co se stalo a jestli bych si nechtěla zahrát s ní. Nejdřív jsem se cítila hrozně, že získávám spoluhráčku takovým způsobem, ale pak převážilo to, že jsem tušila, že by tohle spojení mohlo fungovat,“ přiznala Američanka Townsendová v rozhovoru pro Tenis Channel.

S tou jsou díky aktuální jízdě do finále Wimbledonu momentálně na průběžném 13. místě mezi páry letošní sezony.

Měly spolu hrát i na antukovém grandslamu v Paříži, tam ale byla zraněná pro změnu Towsendová, a tak Češka našla na poslední chvíli jinou americkou parťačku Cori Gauffovou, se kterou vyhrála už osmý grandslamový titul. Takže díky dvěma tisícovkám bodů by měla i s ní šanci se o závěrečný Turnaj mistryň poprat.

„Znamená to pro mě hodně. Kdyby mi někdo na začátku sezony řekl, že si každý grandslam zahraju s někým jiným, tak tomu určitě nebudu věřit,“ uvedla. „Doufám, že to potvrzuje moji pozici a lidé si mě budou všímat, že jsem opravdu dobrá deblistka,“ doplnila.

V první třináctce letošního žebříčku párů tedy Siniaková figuruje hned třikrát. Tím se nemůže žádná deblistka na světě. Zároveň si zajistila posun na minimálně třetí místo žebříčku čtyřhry. Kdyby s Američankou Wimbledon vyhrály, byla by dokonce druhá.

Proti nim se v sobotu zhruba od 18:30 postaví aktuálně nejsilnější pár na okruhu kanadsko-novozélandská dvojice Gabriela Dabrowská, Erin Routliffeová.

„Doufám, že to bude hezký český den. Přeju Báře Krejčíkové, ať se jí zadaří v singlovém finále, a doufám, že se zadaří i nám. Bylo by to skvělé, kdyby Česká republika měla takhle super den,“ přeje si Siniaková.

Sama ještě neví, s kým pak bude hrát poslední grandslam sezony US Open. Klidně by mohla být ve hře i čtvrtá parťačka.

„Budu to řešit až po Wimbledonu. Uvidíme. Můžu (čtvrtou změnu) pro zajímavost udělat, ale když se mi tak zadařilo a vrátila se mi naděje na Turnaj mistryň, tak to asi budu zvažovat i z tohoto pohledu,“ dodala česká tenistka. 

Česká tenistka Kateřina Siniaková začala letošní sezónu s australskou světovou jedničkou Storm Hunterovou. Společně si zahrály semifinále Australian Open, vyhrály turnaje v Dubaji a Indian Wells a celkově posbíraly 2625 bodů. V tabulce pro kvalifikaci Turnaje mistryň jsou momentálně na sedmém místě.

Bohužel se však Hunterová zranila a pravděpodobně do této sezóny už nezasáhne. Siniaková se tak musela ohlédnout po nové spoluhráčce a nakonec ji našla na Instagramu. Američanka Townsendová, s níž momentálně figuruje na 13. místě mezi páry letošní sezony díky nedávnému finálovému účinkování ve Wimbledonu.

Původně měly hrát spolu i na French Open, ale zranění postihlo tentokrát Townsendovou, a tak Siniaková na poslední chvíli našla jinou americkou partnerku Cori Gauffovou, se kterou vyhrála již osmý grandslamový titul. Díky tisícovkám bodů by měla i s ní šanci bojovat o účast na Turnaji mistryň.

Siniaková se cítí poctěna tím, že si zahraje s různými partnerkami na grandslamech a doufá, že to ukazuje její kvality jako deblistky. Jejich spolupráce znamená pro ni hodně a doufá, že si ji fanoušci začnou více všímat.

V první třináctce letošního žebříčku párů se Siniaková objevuje hned třikrát, což ji nemůže než těšit. Zároveň si zajistila posun na minimálně třetí místo žebříčku čtyřhry. V sobotu se postaví proti kanadsko-novozélandské dvojici Gabriela Dabrowská, Erin Routliffeová.

Siniaková doufá, že bude hezký český den a přeje hodně štěstí Barboře Krejčíkové, která se účastní singlového finále. Sama ještě neví, s kým bude hrát na US Open, ale klidně by mohla být i s čtvrtou partnerkou. Bude to řešit až po Wimbledonu, ale možnost účasti na Turnaji mistryň ji motivuje k dalším úvahám.

Celkově se Siniaková těší z úspěchů a nových výzev, které jí letošní sezóna přináší. Její spolupráce s různými partnerkami jí dává možnost ukázat své schopnosti a bojovat o významné tituly na grandslamech.