Napínavá událost: Krejčíková v euforii téměř porazila legendu, následně strach o Kodeše.

Napínavá událost: Krejčíková v euforii téměř porazila legendu, následně strach o Kodeše.

Ženské wimbledonské finále nabídlo obrovské drama, každá z hráček suverénně ovládla jeden set a rozhodovala třetí sada kde byla v koncovce silnější česká tenistka.

Krejčíková po proměněném mečbolu na nic nečekala, utěšila soupeřku, poslala do nebe polibek zesnulé trenérce Janě Novotné a spěchala do hráčského boxu na tribuně centrálního dvorce All England Clubu. 

V něm seděla vedle trenérů kupříkladu i kamarádka herečka Jana Paulová nebo legendární český tenista a bývalý wimbledonský vítěz Jan Kodeš. A právě ten se stal hlavní hrdinou oslav na tribuně.

Když tenistka z Ivančic potřásla pravicí trenérovi Paoliniové Renzu Furlanovi, rozběhla se ke svému týmu, rozpřáhla ruce a v euforii s sebou strhla i Kodeše.

„Skupinové objetí málem poslalo k zemi šampiona z roku 1973,“ všiml si na síti X americký tenisový reportér Randy Walker.

Obavu o 78letého tenisového veterána měli i další tenisoví fanoušci pod oficiálním videem, ale ten to zvládl s grácií a stal se součástí dlouhých oslav.

Na ramena Krejčíkové se snesla celá řada gratulací od velkých jmen světového tenisu. V útrobách stadionu blahopřála osobně Martina Navrátilová, Conchita Martínezová, Billie Jean Kingová, Marion Bartoliová či Maria Šarapovová. 

Zahraniční novináři zase upozorňovali na výjimečné úspěchy českého tenisu v Londýně. Vždyť z posledních čtyř ročníků byla ve třech případech ve finále singlu Češka a z toho dvě tu triumfovaly.

„Ehm, mohl by český tenis dát tomu francouzskému pár tipů, jak to dělat? Moc prosím, co nejdříve, prosím,“ napsala na síti X francouzská tenisová novinářka Carole Bouchardová.

Ještě jeden silný moment se odehrál za oponou. To když šéfka Wimbledonu Debbie Jevansová ukazovala Krejčíkové, že její jméno je na zdi slávy všech šampionek prakticky hned vedle její mentorky Jany Novotné. Česká tenistka se na to konto rozplakala.

Ženské wimbledonské finále letos nabídlo obrovské drama, které diváky udrželo napjaté až do poslední chvíle. Každá z hráček suverénně ovládla jeden set a rozhodovala třetí sada, kde byla v koncovce silnější česká tenistka Barbora Krejčíková.

Po proměněném mečbolu Krejčíková na nic nečekala, utěšila soupeřku, poslala do nebe polibek zesnulé trenérce Janě Novotné a spěchala do hráčského boxu na tribunu centrálního dvorce All England Clubu. V něm seděla vedle trenérů kupříkladu i kamarádka herečka Jana Paulová nebo legendární český tenista a bývalý wimbledonský vítěz Jan Kodeš. A právě ten se stal hlavním hrdinou oslav na tribuně.

Když tenistka z Ivančic potřásla pravicí trenérovi Paoliniové Renzu Furlanovi, rozběhla se ke svému týmu, rozpřáhla ruce a v euforii s sebou strhla i Kodeše. „Skupinové objetí málem poslalo k zemi šampiona z roku 1973,“ všiml si na síti americký tenisový reportér Randy Walker.

Obavu o 78letého tenisového veterána měli i další tenisoví fanoušci pod oficiálním videem, ale Kodeš to zvládl s grácií a stal se součástí dlouhých oslav. Na ramena Krejčíkové se snesla celá řada gratulací od velkých jmen světového tenisu. V útrobách stadionu blahopřála osobně Martina Navrátilová, Conchita Martínez, Billie Jean King, Marion Bartoli i Maria Šarapová.

Zahraniční novináři zase upozorňovali na výjimečné úspěchy českého tenisu v Londýně. Z posledních čtyř ročníků byla ve třech případech ve finále singlu Češka a z toho dvě triumfovaly. „Ehm, mohl by český tenis dát tomu francouzskému páru tipy, jak to dělat? Moc prosím, co nejdříve, prosím,“ napsala na síti francouzská tenisová novinářka Carole Bouchard.

Ještě jeden silný moment se odehrál za oponou, kdy šéfka Wimbledonu Debbie Jevansová ukazovala Krejčíkové, že její jméno je na zdi slávy všech šampionek prakticky hned vedle její mentorky Jany Novotné. Česká tenistka se na to konto rozplakala, což bylo emotivní zakončení skvělého vystoupení na wimbledonském turnaji.