Mladý Yamal se stal nezničitelným a Rodri byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.

Mladý Yamal se stal nezničitelným a Rodri byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.

Osmadvacetiletý Rodri odehrál šest ze sedmi zápasů na turnaji, vstřelil jeden gól a úspěšnost přihrávek měl téměř 93 procent. V dnešním vítězném finále proti Anglii (2:1) kvůli zranění vystřídal už po prvním poločase.

„Individuální ocenění je příjemné, ale hlavní je tým. Tohle je pravděpodobně můj největší den kariéry,“ citovala zahraniční média Rodriho. „Zapsali jsme se do historie, na turnaji jsme porazili čtyři bývalé světové šampiony (Itálii, Německo, Francii a Anglii). Prošli jsme přes nejtěžší los a to mluví o psychické síle tohoto týmu,“ dodal defenzivněji laděný středopolař Manchesteru City.

Yamal na šampionátu přepsal několik rekordů, stal se například nejmladším debutantem, střelcem i vítězem turnaje. Útočník Barcelony zaznamenal na Euru branku a čtyři asistence.

Obě hlavní individuální ocenění vybíral tým 12 technických pozorovatelů UEFA. Mezi ně patřili převážně věhlasní současní či bývalí trenéři – například Fabio Capello, Rafael Benítez, Frank de Boer či David Moyes, který ještě v minulé sezoně vedl české reprezentanty Tomáše Součka s Vladimírem Coufalem v anglickém West Hamu.

Nejlepším hráčem dnešního finále byl zvolen jiný Španěl Nico Williams, který na Olympijském stadionu v Berlíně otevřel skóre. Spolu s výše zmíněnými spoluhráči pomohl své zemi k rekordnímu čtvrtému triumfu na evropském šampionátu, čímž se odpoutala od Německa.

Mladý španělský fotbalista Rodri se stal hrdinou letošního fotbalového turnaje, když vedl svůj tým k vítězství ve finále proti Anglii. Osmadvacetiletý záložník odehrál šest z sedmi zápasů na turnaji, vstřelil jeden gól a jeho úspěšnost přihrávek dosáhla téměř 93 procent. I přes zranění, kvůli kterému musel být vystřídán již v prvním poločase finále, byl Rodri vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.

Rodri s týmem porazili na turnaji čtyři bývalé světové šampióny – Itálii, Německo, Francii a Anglii. Jeho výkony na hřišti byly klíčové pro historické vítězství Španělska na turnaji. Yamal, jak je Rodriho přezdíván, na Euru přepsal několik rekordů a stal se nejmladším debutantem, střelcem i vítězem turnaje. Své kvality potvrdil brankou a čtyřmi asistencemi během šampionátu.

Nejlepší hráčem dnešního finále byl zvolen jiný španělský talent Nico Williams, který otevřel skóre na Olympijském stadionu v Berlíně. Spolu s Rodrim a dalšími spoluhráči pomohl Španělsku k rekordnímu čtvrtému triumfu na evropském šampionátu, čímž se tým odpoutal od Německa.

Rodri a jeho spoluhráči si zaslouží uznání za skvělé výkony a historické vítězství na turnaji. Jejich úspěch je důkazem nejen jejich fotbalových schopností, ale také psychické síly a týmového ducha, který je dovedl k triumfu nad silnou konkurencí. Španělsko může být pyšné na své mladé talenty a jejich úspěch na mezinárodní scéně.