Advokát Matzner se stal novým šéfem fotbalové disciplinárky

Advokát Matzner se stal novým šéfem fotbalové disciplinárky

„Jiří Matzner je člověk, který do disciplinární komise LFA přináší velké množství zkušeností a znalostí z celé řady oblastí advokacie, čímž se stal ideálním kandidátem na pozici předsedy. Tento pohled mělo v hlasování i ligové grémium a já nepochybuji, že pan Matzner jako předseda komise pomůže k dalšímu rozvoji a progresu českého profesionálního fotbalu,“ uvedl výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta.

Advokát Baček stál v čele disciplinární komise od léta 2013, kdy ještě spadala pod Fotbalovou asociaci ČR. Pod LFA začala patřit až o tři roky později po osamostatnění profesionálních soutěží.

Letos na konci června Bačkovi vypršelo funkční období a podle deníku Sport neprošel v sedmičlenném ligovém výboru návrh na jeho prodloužení o další čtyři roky.

Výbor vybral Matznera, jehož jmenování muselo nadpoloviční většinou schválit ligové grémium, tedy zástupci všech klubů první a druhé ligy. Hlasování před pátečním začátkem nové sezony proběhlo formou per rollam.

Zkušený advokát Matzner má 25 let praxi v různých oblastech práva. Zároveň je celoživotním fotbalovým příznivcem, ať už v roli aktivního hráče nebo fanouška. V nejbližších dnech bude řešit, kdo se stane dalšími členy komise.

„Mojí vizí je sestavit tým osobností, které se budou dívat na věc nezaujatě, objektivně a s nadhledem. Dokážou věc posoudit, vyslechnout si všechny úhly pohledu a nakonec rozhodnout,“ prohlásil Matzner.

Novým šéfem fotbalové disciplinárky bude advokát Matzner

Jiří Matzner se stal novým předsedou disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA). Matzner přináší do komise bohaté zkušenosti a znalosti z oblasti advokacie, což ho činí ideálním kandidátem na tuto pozici. Jeho jmenování schválilo ligové grémium a věříme, že pod jeho vedením se český profesionální fotbal bude dále rozvíjet a posouvat vpřed.

Advokát Baček stál v čele disciplinární komise od léta 2013, kdy ještě komise spadala pod Fotbalovou asociaci ČR. Po osamostatnění profesionálních soutěží přešla komise pod LFA. Letos na konci června vypršelo Bačkovi funkční období a v sedmičlenném ligovém výboru neprošel návrh na jeho prodloužení o další čtyři roky.

Matzner byl vybrán výborem a jeho jmenování muselo být schváleno nadpoloviční většinou hlasů ligového grémia, což zahrnuje zástupce všech klubů první a druhé ligy. Hlasování proběhlo formou per rollam před začátkem nové sezony.

Matzner má 25 let praxe v různých oblastech práva a je dlouholetým fotbalovým příznivcem. V nejbližších dnech se bude rozhodovat o dalších členech komise, kteří budou spolupracovat na řešení disciplinárních případů.

„Moje vizí je sestavit tým osobností, které budou přistupovat k případům nezaujatě, objektivně a s nadhledem. Dokážou posoudit všechny úhly pohledu a nakonec spravedlivě rozhodnout,“ uvedl Matzner. Jsem přesvědčen, že pod jeho vedením se disciplinární komise LFA bude řídit spravedlivě a profesionálně.