Krejčíková darovala malé princezně vítěznou wimbledonskou raketu.

Krejčíková darovala malé princezně vítěznou wimbledonskou raketu.

Ještě loni třásla pravicí ženské vítězce travnatého grandslamu Markétě Vondroušové. Tentokrát princezna z Walesu dorazila až v neděli, aby předala trofej Španělu Carlosu Alcarazovi.

Další česká šampionka ale nepřišla zkrátka a s oblíbenou členkou britské královské rodiny se setkala už v civilu a v útrobách stadionu před mužským finále. 

A nejen to, pro malou Charlotte, devítiletou princeznu, která doprovázela na Wimbledonu maminku, si připravila speciální dárek, svou vítěznou tenisovou raketu.

Setkání s Barborou Krejčíkovou ve videu v čase 0:10:

„Ahoj, já jsem Barbora a moc mě těší,“ potřásla rukou malé šlechtičně, která si pak dlouho raketu prohlížela.

Z dárku měla radost také maminka Kate. „Ó, to je vzácnost,“ reagovala a uštědřila české tenistce polibek na obě tváře.

Sama Krejčíková poté na síti X zveřejnila některé fotografie ze vzájemného setkání a připsala: „Jaká to čest, Vaše královská výsosti.“

Kate je již osm let patronkou wimbledonského tenisového klubu a také tamního Croquet Clubu.

Zatímco ona byla v Londýně, její manžel princ William zajel do Berlína na finále fotbalového Eura fandit anglickému týmu, který se utkal se Španělskem. Štěstí ale Albionu nepřinesl, když boj o zlato prohrál 1:2.

Česká tenistka Barbora Krejčíková nedávno dojala devítiletou princeznu Charlotte na Wimbledonu, když jí darovala svou vítěznou tenisovou raketu. Toto setkání se stalo ještě před finále mužského turnaje, kde princezna doprovázela svou maminku, princeznu z Walesu.

Princezna Charlotte byla nadšená z dárku a dlouho si raketu prohlížela. Její maminka Kate, která je patronkou wimbledonského tenisového klubu, reagovala s nadšením a uctivě políbila českou tenistku na obě tváře.

Barbora Krejčíková sdílela fotografie ze setkání s princeznou na sociálních sítích a popsala je slovy: „Jaká to čest, Vaše královské Výsosti.“ Kate se v době setkání nacházela v Londýně, zatímco její manžel princ William cestoval do Berlína na finále fotbalového Eura, kde fandil anglickému týmu. Bohužel pro něj a pro Anglii zápas skončil porážkou 1:2 ve prospěch Španělska.

Toto setkání ukazuje, jak tenis může spojovat lidi napříč kulturami a společenskými vrstvami. Darování vítězné rakety princezně Charlotte jistě zanechalo nezapomenutelný dojem na ni i na celou královskou rodinu.