Sparta získala posilu v podobě dánského stopera Rosse z Galatasaraye na hostování.

Sparta získala posilu v podobě dánského stopera Rosse z Galatasaraye na hostování.

„Mathias je hráč s velmi dobrými fyzickými parametry. V tomto ohledu vhodně doplní naši skladbu defenzivní části kádru,“ řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický na adresu 190 centimetrů vysokého obránce.

Bývalý mládežnický reprezentant rozšíří dánskou kolonii na Letné, kde už působí brankář Peter Vindahl, obránce Asger Sörensen, trenér Lars Friis či jeho asistent Jens Askou.

„Mathiase určitý čas trénoval Lars, a tak zná jeho schopnosti a charakter. Jsme rádi, že dáváme hlavnímu trenérovi další možnosti, jak složit obranu pro náročnou část sezony, ve které nás čeká hned třináct zápasů,“ uvedl Rosický.

Za Nijmegen odehrál Ross 21 ligových zápasů a dal dva góly. S týmem postoupil do finále Nizozemského poháru, v němž NEC podlehl Feyenoordu Rotterdam. Do Galatasaraye přestoupil odchovanec Aalborgu předloni a podepsal smlouvu do roku 2026.

AC Sparta Praha oznámila posilu do svého týmu. Na hostování z Galatasaraye přichází dánský stoper Mathias Ross. Sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický označil Rossa za hráče s velmi dobrými fyzickými parametry, který vhodně doplní defenzivní část kádru.

Ross se také připojí k dánské kolonii na Letné, kde již působí brankář Peter Vindahl, obránce Asger Sörensen, trenér Lars Friis a jeho asistent Jens Askou. Rosický zdůraznil, že trenér Friis zná schopnosti a charakter Rossa, protože s ním trénoval v minulosti. Tým je rád, že může poskytnout další možnost hlavnímu trenérovi pro složení obrany v náročné části sezony.

Ross má za sebou úspěšné působení v nizozemském týmu Nijmegen, kde odehrál 21 ligových zápasů a vstřelil dva góly. S týmem dokázal postoupit do finále Nizozemského poháru, kde však NEC podlehl Feyenoordu Rotterdam. Před přestupem do Galatasaraye byl Ross odchovancem Aalborgu a podepsal smlouvu s tureckým klubem do roku 2026.

Sparta Praha doufá, že se Mathias Ross rychle zapojí do týmu a přispěje k úspěchům v nadcházejících zápasech.