Šafářová se po návratu do turnaje v Praze utkala v dlouhém zápase, který nakonec prohrála.

Šafářová se po návratu do turnaje v Praze utkala v dlouhém zápase, který nakonec prohrála.

Sedmatřicetiletá Češka se představí ještě ve čtyřhře s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s níž získala pět grandslamových titulů.

Šafářová, která do kvalifikace dvouhry dostala divokou kartu, zápas proti hráčce ze třetí světové stovky nadějně rozehrála. První set získala a ve druhém i ve třetím měla jako první brejk, ale náskok neudržela.

V rozhodující sadě za stavu 2:5 ještě při vlastním podání odvrátila dva mečboly, v následujícím gamu už ale kapitulovala.

Finalistka dvouhry na Roland Garros z roku 2015 navázala na červnovou třísetovou porážku v 1. kole turnaje ITF v Doksech a Starých Splavech. Loni v říjnu po čtyřleté pauze porazila v Remeši domácí Yaroslavu Bartashevichovou.

ITF ale následně Šafářové oznámila, že nesplnila kompletní podmínky pro návrat do profesionálního tenisu, a bronzová olympijská medailistka ze čtyřhry z Ria de Janeiro 2016 musela z turnaje odstoupit.

Kvalifikace na tenisový turnaj žen okruhu WTA v Praze (antuka) – zápasy s českou účastí:

1. kolo: Barthelová (4-Něm.) – Kovačková (ČR) 6:3, 6:0, Soboljevová (7-Ukr.) – Šafářová (ČR) 4:6, 6:4, 6:3.

Šafářová, která se vrátila na dvorce po delší době, se utkala s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou ve čtvrtfinále turnaje v Praze. I přes bojovný výkon nakonec prohrála. Šafářová, která obdržela divokou kartu do kvalifikace dvouhry, začala zápas skvěle a získala první set. Dokázala si vypracovat i brejky ve druhém a třetím setu, ale bohužel je nedokázala udržet. Ve třetím setu se dostala do nevýhodného stavu 2:5, ale dokázala odvrátit dva mečboly. Nakonec však musela přenechat vítězství soupeřce.

Šafářová navázala na svou nedávnou porážku v prvním kole turnaje ITF v Doksech a Starých Splavech. Přestože loni porazila domácí hráčku Yaroslavu Bartashevichovou v Remeši, ITF oznámila, že Šafářová nesplnila podmínky pro návrat do profesionálního tenisu a musela tak odstoupit z turnaje v Praze.

V kvalifikaci na tenisový turnaj ženského okruhu WTA v Praze se Češky postavily proti silným soupeřkám. Barthelová z Německa porazila Kovačkovou z České republiky 6:3, 6:0 a Soboljevová z Ukrajiny zdolala Šafářovou 4:6, 6:4, 6:3.

I přes prohru v Praze se Šafářová stále snaží vrátit se do formy a ukázat své kvality na tenisových dvorcích. Její bojovný přístup a odhodlání ji určitě ještě přivedou k dalším úspěchům v tenisové kariéře.