Mladá Boleslav utrpěla porážku v úvodním zápase ligy proti Jablonci a obdržela několik červených karet.

Mladá Boleslav utrpěla porážku v úvodním zápase ligy proti Jablonci a obdržela několik červených karet.

Domácí poslal do vedení v 31. minutě slovenský záložník Dominik Hollý a pojistku přidal v 80. minutě gruzínský křídelník Vachtang Čanturišvili. Středočeši dohrávali v devíti, na konci první půle byl vyloučen Benson Sakala a v 73. minutě Marek Suchý.

Trenér Luboš Kozel se vrátil vítězstvím na lavičku Severočechů, které vedl už v sezoně 2007/08. Jablonec navázal na vydařený závěr minulého ročníku a v lize neprohrál poosmé v řadě. Mladá Boleslav podlehla dnešnímu soupeři po osmi vzájemných utkáních v lize a v nejvyšší soutěži utrpěla čtvrtou porážku z posledních pěti duelů.

1. kolo první fotbalové ligy:

FK Jablonec – FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)

Branky: 31. Hollý, 80. Čanturišvili. Rozhodčí: Radina – Volf, Pečenka – Černý (video). ŽK: Alégué, Fortelný – Kušej. ČK: 45.+3 Sakala, 72. Suchý (oba M. Boleslav). Diváci: 3305.

Jablonec: Hanuš – Cedidla, Martinec, Tekijaški, Polidar (86. Kanakimana) – Beran (86. Nardini), Nebyla (70. Souček) – Čanturišvili, Hollý (86. Velich), Alégué (60. Fortelný) – Schánělec. Trenér: Kozel.

M. Boleslav: Trmal – Vydra, Suchý, Králik – Stránský (62. Vojta), Matějovský (46. Fulnek), Sakala, Kostka – Ladra (62. Kušej), Mareček (79. Donát) – Pulkrab (46. Buryán). Trenér: Holoubek.

V prvním kole první fotbalové ligy se odehrál zajímavý zápas mezi týmy FK Jablonec a FK Mladá Boleslav. Domácí Jablonec poslal do vedení slovenský záložník Dominik Hollý a pojistku přidal gruzínský křídelník Vachtang Čanturišvili. Středočeši dohrávali zápas v devíti hráčích, jelikož byli vyloučeni Benson Sakala a Marek Suchý.

Trenér Luboš Kozel se vrátil na lavičku Severočechů vítězstvím a tým Jablonce navázal na úspěšný závěr minulého ročníku. Mladá Boleslav naopak utrpěla porážku, což byla čtvrtá z posledních pěti utkání v nejvyšší soutěži.

Výsledek zápasu byl 2:0 pro Jablonec, branky padly v 31. minutě a ve 80. minutě. Rozhodčí Radina udělil dvě žluté karty hráčům Mladé Boleslavi. Celkově se zápas sledovalo 3305 diváků.

Sestavy týmů byly následující:
Jablonec: Hanuš – Cedidla, Martinec, Tekijaški, Polidar – Beran, Nebyla, Čanturišvili, Hollý, Alegué – Schánělec.
Mladá Boleslav: Trmal – Vydra, Suchý, Králik, Stránský, Matějovský, Sakala, Kostka, Ladra, Mareček, Pulkrab.

Tento zápas ukázal sílu týmu Jablonce a zklamání týmu Mladé Boleslavi. Fanoušci se mohou těšit na další zajímavé zápasy v průběhu fotbalové ligy.