Prskavec přiznal účast v silném okamžiku štafety s pochodní v Paříži

Prskavec přiznal účast v silném okamžiku štafety s pochodní v Paříži

Prskavcovi stejně jako dalším olympijským vítězům tuto poctu organizátoři nabídli při jeho přípravném kempu v Paříži. Přijal ji, ale nakonec na akci dorazil na poslední chvíli, protože jeho let z Prahy měl dvouhodinové zpoždění.

„Bylo to na knap, ale nakonec se o mě krásně postarali. Čekalo na mě oficiální auto na letišti a stihnul jsem to,“ řekl Prskavec.

Dostal speciální bílé oblečení, které mají všichni účastníci štafety s olympijským ohněm. Na hlavě měl stejně jako jeho kolegové bílou helmu. I raft byl sladěný do barev cesty olympijské pochodně. V cílovém prostoru si olympijští vítězové z Tokia postupně předali pochodeň mezi sebou a na závěr zvedli pádla.

„Nikdy jsem ten olympijský oheň, ten jediný, který na tom světě je, v ruce nedržel. Byl to pro mě docela silný, hezký okamžik. O to víc, že jsem tam byl s legendami našeho sportu. Moc se mi to líbilo,“ uvedl Prskavec, který na památku obdržel kroužek z pochodně.

Připomněl instrukce, které na úvod akce dostali. „Člověk to má držet s pokorou, která k tomu patří. Držet to hrdě, vážit si toho, že olympijský oheň je v jeho rukách,“ dodal dvojnásobný mistr světa, jenž bude zanedlouho v Paříži obhajovat olympijské zlato.

Silný okamžik, přiznal Prskavec. V Paříži se zapojil do štafety s pochodní

Český kanoista Jiří Prskavec, který nedávno získal zlatou medaili na olympijských hrách v Tokiu, zažil ve Francii silný a emotivní okamžik. Organizátoři mu nabídli účast ve štafetě s olympijským ohněm v Paříži během jeho přípravného kempu. Přestože měl let z Prahy zpoždění, nakonec se mu podařilo dorazit na poslední chvíli.

Prskavec byl vybaven speciálním bílým oblečením a bílou helmou, stejně jako ostatní účastníci štafety. Jeho raft byl sladěný do barev cesty olympijské pochodně. V cílovém prostoru si vítězové z Tokia postupně předávali pochodeň mezi sebou a na závěr společně zvedli pádla.

Pro Prskavce to byl silný a krásný okamžik, protože nikdy předtím neměl možnost držet v ruce olympijský oheň. Byl rád, že mohl být součástí této události společně s legendami českého sportu. Na památku obdržel kroužek z pochodně.

Připomněl také instrukce, které dostal na začátku akce – držet pochodeň s pokorou a hrdostí a ocenit si to, že má olympijský oheň v rukou. Prskavec se nyní chystá obhajovat své olympijské zlato na nadcházejících hrách v Paříži.

Tento nezapomenutelný okamžik určitě posílil Prskavcovu motivaci a hrdost na jeho úspěchy v kanoistice.