Razgatlioglu potvrdil svou dominanci v závodě superbiků na Mostě v sobotu

Razgatlioglu potvrdil svou dominanci v závodě superbiků na Mostě v sobotu

Sedmadvacetiletý Razgatlioglu za sebou dnes nechal o téměř šest sekund bývalé italské závodníky MotoGP Danila Petrucciho a Andreu Iannoneho.

Rodák z Alanye desátým vítězstvím v ročníku stanovil nový rekord pro jezdce BMW a po druhých místech z minulých dvou let míří za druhým mistrovským titulem: před dnes šestým Italem Nicoló Bulegou vede o 56 bodů.

V neděli se v Mostě v mistrovství světa superbiků, v němž nestartují čeští jezdci, pojedou ještě sprint a druhý závod.

V doprovodných třídách se bodů dnes dočkal jen Ondřej Vostatek, který ve třídě Supersport obsadil třináctou pozici. Druhý český jezdec Filip Feigl skončil jedenadvacátý. Zvítězil suverénní lídr seriálu Adrian Huertas ze Španělska.

V kategorii Supersport 300 dojeli Filip Novotný na 22. příčce, Daniel Tureček byl osmadvacátý. První triumf v kariéře si na mosteckém autodromu připsal Loris Veneman z Nizozemska.

Závod mistrovství světa superbiků v Mostě:

První závod: 1. Razgatlioglu (Tur./BMW) 33:53,537, 2. Petrucci -5,740, 3. Iannone (oba It./Ducati) -5,881.

Průběžné pořadí: 1. Razgatlioglu 266, 2. Bulega (It./Ducati) 210, 3. Bautista (Šp./Ducati) 199.

Supersport: 1. Huertas (Šp./Ducati) 30:15,092, …13. Vostatek -29,764, 21. Feigl (oba ČR/Triumph) -58,193.

Průběžné pořadí: 1. Huertas 211, …28. Vostatek 5.

Supersport 300: 1. Veneman (Niz./Kawasaki) 21:24,317, …22. Novotný -28,054, 28. Tureček (oba ČR/Kawasaki) 30,383.

Průběžné pořadí: 1. Iglesias (Šp./Kawasaki) 109.

Turecký jezdec Toprak Razgatlioglu si dnes připsal další vítězství v mistrovství světa superbiků na okruhu v Mostě. Sedmadvacetiletý jezdec z Alanye ovládl sobotní závod s přehledem a nechal za sebou bývalé jezdce MotoGP, Danila Petrucciho a Andreu Iannoneho.

Razgatlioglu se tak dostal na desáté vítězství v letošní sezóně a stanovil nový rekord pro jezdce BMW. S druhými místy z minulých dvou let míří tento rok za druhým mistrovským titulem, přičemž vede před druhým mistrem Nicoló Bulegou o 56 bodů.

V neděli se fanoušci mohou těšit na další závody mistrovství světa superbiků, kde se pojedou ještě sprint a druhý závod. V doprovodných třídách se bodů dnes dočkal také český jezdec Ondřej Vostatek, který obsadil třináctou pozici ve třídě Supersport. Druhý český jezdec Filip Feigl skončil na jedenadvacátém místě. Vítězem třídy Supersport se stal suverénní Adrian Huertas ze Španělska.

Ve třídě Supersport 300 dojel Filip Novotný na 22. pozici, zatímco Daniel Tureček obsadil osmadvacáté místo. První triumf v kariéře si na mosteckém okruhu připsal Loris Veneman z Nizozemska.

Výsledky závodu mistrovství světa superbiků v Mostě:
První závod: 1. Razgatlioglu (Tur./BMW), 2. Petrucci -5,740, 3. Iannone (oba It./Ducati) -5,881.
Průběžné pořadí: 1. Razgatlioglu 266, 2. Bulega (It./Ducati) 210, 3. Bautista (Šp./Ducati) 199.

V těchto závodech se opět potvrdila dominace Razgatlioglu a jeho týmu, kteří jsou jednoznačnými favority na zisk mistrovského titulu. Fanoušci se mohou těšit na další vzrušující závody a sledovat boj o titul mistra světa v superbiků.