Američané byli zachráněni LeBronovým nájezdem před ostudou s Jižním Súdánem.

Američané byli zachráněni LeBronovým nájezdem před ostudou s Jižním Súdánem.

Na konci prvního poločasu Američané prohrávali s africkým soupeřem o 16 bodů.

Nakonec svěřenci Stevea Kerra uspěli i ve čtvrtém přípravném duelu. Generálku na olympijské hry, kde budou útočit na páté zlato za sebou, absolvují v pondělí proti úřadujícím mistrům světa Němcům.

Nejlepší střelec v historii NBA James zakončil zápas s 23 body. O dva body více dal na druhé straně kanadský rodák Marial Shayok. Oba týmy se znovu utkají 31. července v základní skupině olympijského turnaje.

V nedávném přípravném zápase se americký tým basketbalistů utkal s týmem Jižního Súdánu a prožil poněkud nepříjemný začátek. Na konci prvního poločasu totiž Američané prohrávali o 16 bodů. Nicméně díky skvělému výkonu a nájezdu LeBrona Jamese se nakonec podařilo zápas otočit ve prospěch amerického týmu.

Tým vedený trenérem Stevem Kerrym tak získal cennou výhru, která jim dodává sebevědomí před nadcházejícími olympijskými hrami. Američané budou na olympiádě obhajovat svůj titul a pokusí se získat již páté zlato za sebou.

Nejlepším střelcem zápasu se stal LeBron James, který přispěl 23 body. Na druhém místě se umístil kanadský hráč Marial Shayok s 21 body. Obě mužstva se brzy opět utkají, tentokrát v rámci základní skupiny olympijského turnaje dne 31. července.