Nadal prohrál první finále po dvou letech, získal pouze pět her.

Nadal prohrál první finále po dvou letech, získal pouze pět her.

Bývalý první hráč světa Nadal byl ve finále poprvé od předloňského června, kdy na Roland Garros přidal do své rekordní sbírky z pařížské antuky čtrnáctý primát.

Sedmý nasazený Borges, jenž je v žebříčku na 51. místě, sice v prvním setu dvakrát přišel o podání, ale Nadalův servis prolomil hned třikrát. Ve druhé sadě získal Portugalec za stavu 1:2 pět gamů v řadě a premiérové finále na okruhu zakončil po hodině a půl čistou hrou.

Osmatřicetiletý vítěz 22 grandslamů Nadal v Bastadu nezopakoval triumf z roku 2005, kdy ve finále porazil Tomáše Berdycha. Od té doby na švédské antuce nestartoval, nyní si ji vybral k návratu po dvouměsíční přestávce jako poslední prověrku před olympiádou v Paříži.

Nadalův návrat do finále po dvou letech nebyl úspěšný, když ve švédském Bastadu nestačil na sedmého nasazeného Borgese. Španělský tenista, bývalý první hráč světa, se poprvé od června loňského roku dostal do finále, kde však nedokázal získat ani set.

Borges si ve finále poradil s Nadalem poměrně jednoznačně, když mu prolomil servis hned třikrát v prvním setu. Ve druhé sadě pak Portugalec získal pět her v řadě a ukončil zápas čistým výkonem po hodině a půl hry.

Osmatřicetiletý Nadal, držitel 22 grandslamových titulů, se v Bastadu nepodařilo zopakovat svůj triumf z roku 2005, kdy ve finále porazil Tomáše Berdycha. Tento turnaj si vybral jako poslední přípravu před nadcházejícími olympijskými hrami v Paříži.