Druhý titul Muchové unikl po téměř tříhodinovém boji s čínskou hvězdou.

Druhý titul Muchové unikl po téměř tříhodinovém boji s čínskou hvězdou.

V prvním setu Muchová dvakrát hned vzápětí po úspěšném brejku o servis přišla, do třetice ztratila podání za stavu 4:5. Ve druhé sadě vedla Češka 4:1 a podávala, a přestože si situaci zkomplikovala, za stavu 5:4 odvrátila čtyři brejkboly a hned první setbol využila.

Ve třetím setu Muchová rychle prohrávala 0:3. Pak ji dělil jediný míč od vyrovnání, ale šestý game nakonec ztratila a poté už uhrála jen tři fiftýny.

Sedmadvacetiletá Muchová necelý týden před startem olympijského turnaje v Paříži prošla do pátého finále v kariéře a prvního od loňského srpna, kdy hrála o titul v Cincinnati.

Na triumf olomoucká rodačka dosáhla zatím pouze v Soulu v září 2019.

Muchová, která se v únoru podrobila operaci pravého zápěstí, hrála na Sicílii teprve třetí letošní turnaj a první na antuce od loňského Roland Garros, kde došla až do finále.

Při debutu v sezoně postoupila v Eastbourne do čtvrtfinále, kvůli problémům s operovaným zápěstím ale ještě před ním odstoupila. Ve Wimbledonu pak vypadla hned v prvním kole.

Tenisový turnaj žen v Palermu (antuka, dotace 232.244 eur):

Dvouhra – finále:

Čeng Čchin-wen (1-Čína) – Muchová (2-ČR) 6:4, 4:6, 6:2.

Česká tenistka Karolína Muchová nedokázala získat druhý titul na turnaji v Palermu, když ve finále podlehla čínské hráčce Čeng Čchin-wen. Zápas trval téměř tři hodiny a byl plný dramatických momentů.

V prvním setu Muchová dvakrát ztratila podání po úspěšném brejku soupeřky a nakonec prohrála 4:6. Ve druhé sadě se jí podařilo vyhrát až po těsném boji, kdy odvrátila čtyři setboly a srovnala na 1:1 v setech.

Ve třetím setu se Muchová dostala do rychlého manka 0:3, ale dokázala se vrátit a získat jeden měč na vyrovnání. Nakonec však Čeng Čchin-wen ukončila zápas vítězně v poměru 6:4, 4:6, 6:2.

Tento turnaj byl pro Muchovou prvním finále od srpna loňského roku, kdy hrála o titul v Cincinnati. Sedmadvacetiletá tenistka z Olomouce zatím triumfovala pouze v Soulu v roce 2019. Letos hrála na Sicílii teprve třetí turnaj a první na antuce od loňského Roland Garros.

Před startem olympijského turnaje v Paříži se Muchová nachází ve formě a doufá, že bude moci ukázat své schopnosti i na této prestižní akci. I přes nedávnou operaci zápěstí se snaží bojovat o co nejlepší výsledky na tenisových turnajích.

Čeng Čchin-wen si odnáší titul z Palerma a ukázala svou sílu a vytrvalost v boji o vítězství. Pro Karolínu Muchovou to byla cenná zkušenost a motivace pro další trénink a zlepšení své hry.