Siniaková zvítězila v pražské výhni a následně byla převezena do nemocnice po kolapsu.

Siniaková zvítězila v pražské výhni a následně byla převezena do nemocnice po kolapsu.

Čerstvá wimbledonská vítězka ze čtyřhry Siniaková zvládla duel proti 225. hráčce světa Chiricové za dvě hodiny a 29 minut. Osmadvacetiletá Siniaková sice v prvním setu nevyužila dvakrát náskok brejku, v 11. gamu ale získala soupeřčin servis ještě jednou a úvodní sadu následně dopodávala.

Ve druhém setu získala jako první brejk Chiricová v šesté hře. Siniaková reagovala, ale za stavu 4:5 přišla o podání znovu a Američanka si vynutila pokračování. Ve třetí sadě už Siniaková na servisu nezaváhala, ujala se brzy vedení 3:1 a v deváté hře proměnila při podání soupeřky čtvrtý mečbol. Po televizním rozhovoru však neodjela na plánované setkání s premiérem Petrem Fialou, ale kvůli vyčerpání zamířila do nemocnice.

Šestnáctiletá Samson deklasovala 465. hráčku světa Würthovou za hodinu a 13 minut a připsala si při debutu na okruhu WTA premiérové vítězství. V prvním setu nepovolila soupeřce jediný brejkbol, sama třikrát prolomila její servis a nadělila jí za 33 minut „kanára“. Ve druhém setu se Würthová držela do stavu 2:2. Finalistka letošní juniorky na Roland Garros Samson poté získala čtyři hry za sebou a mohla slavit.

Palicová, které patří ve světovém žebříčku 272. místo, vedla v prvním setu 3:1, o vedení ale přišla. Ve 12. gamu ztratila servis ještě jednou a Selechmetěvová se ujala vedení. Na začátku druhé sady získala jednadvacetiletá Ruska náskok 3:0. Palicová sice prolomila v pátém gamu její servis a snížila, Selechmetěvová ale poté získala další brejk a duel dopodávala.

„Byl to boj. Myslím, že jsme obě podaly dobrý výkon. Bylo to o maličkostech, kdo koho brejkne a kdo bude víc útočit. Začala jsem dobře, hrála agresivně a svou hru. Akorát jsem byla trochu nervózní. Z těch chyb se poučím a příště budu o hodně lepší,“ řekla novinářům Palicová.

V akci bude ještě Dominika Šalková, která se utká s Zeynep Sönmezovou z Turecka, nasazená jednička Linda Nosková se střetne s Ukrajinkou Katarinou Zavackou. Ve čtyřhře se dnes představí také Lucie Šafářová. Pětinásobná grandslamová šampionka z deblu vyzve po boku Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové nasazené dvojky Šuko Aojamaovou a Enu Šibaharovou z Japonska.

Tenisový turnaj žen v Praze (antuka, dotace 267.082 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo:

Siniaková (2-ČR) – Chiricová (USA) 7:5, 4:6, 6:3, Samson (ČR) – Würthová (Chorv.) 6:0, 6:2, Linetteová (4-Pol.) – Barthelová (Něm.) 7:6 (7:4), 6:4, Fettová (Chorv.) – Van Uytvancková (Belg.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra – 1. kolo:

Sie Šu-wej, Tsao Čch‘-a-i (3-Tchaj-wan) – Kolodziejová, Malečková (ČR) 5:7, 6:1, 10:4.

Čerstvá wimbledonská vítězka ve čtyřhře Kateřina Siniaková se úspěšně postavila 225. hráčce světa Sofii Chiricové v prvním kole tenisového turnaje v Praze. Po dvou hodinách a 29 minutách hry si Siniaková připsala výhru, i když po zápase musela zamířit do nemocnice kvůli vyčerpání.

Ve druhém setu se Chiricová podařilo získat brejk a udržet se ve hře až do stavu 4:5. Avšak Siniaková dokázala reagovat a ve třetí sadě si rychle zajistila vedení 3:1 a nakonec zápas ukončila v deváté hře.

Další českou hráčkou, která si připsala výhru v prvním kole, byla šestnáctiletá Linda Samson. Při svém debutu na okruhu WTA porazila hráčku světového žebříčku Barbora Würthovou za pouhých hodinu a 13 minut.

Naopak Lucie Palicová, která patří ve světovém žebříčku na 272. místo, prohrála svůj zápas proti Selechmetěvové. Palicová sice vedla v prvním setu 3:1, ale nakonec soupeřka získala vedení a udržela si ho i ve druhé sadě.

V dalších zápasech turnaje se představí například Dominika Šalková a Linda Nosková. V čtyřhře se pak pětinásobná grandslamová šampionka z deblu Lucie Šafářová utká s nasazenými dvojkami Aojamaovou a Šibaharovou.

Výsledky prvního kola tenisového turnaje žen v Praze:
– Kateřina Siniaková porazila Sofii Chiricovou 7:5, 4:6, 6:3
– Linda Samson porazila Barboru Würthovou 6:0, 6:2
– Magda Linetteová porazila Monu Barthelovou 7:6 (7:4), 6:4
– Jana Fettová porazila Alison Van Uytvanckovou 6:2, 6:2

V čtyřhře:
– Sie Šu-wej a Tsao Čch‘-a-i porazily Kolodziejovou a Malečkovou 5:7, 6:1, 10:4

Tenisový turnaj žen v Praze na antuce má dotaci 267.082 dolarů a nabízí zajímavé souboje mezi talentovanými hráčkami z celého světa.