Podle nejnovější analýzy nedosáhnou Češi na deset medailí na nadcházející olympiádě.

Podle nejnovější analýzy nedosáhnou Češi na deset medailí na nadcházející olympiádě.

Vyplývá to z nejnovější analýzy společnosti Nielsen’s Gracenote Sports, která pravidelně odhaduje výsledky na nejvýznamnějších sportovních akcích.

Češi chybějí ve výčtu 30 zemí, které získají alespoň deset medailí. Podle dřívějších odhadů by si měli z Francie odvézt tři zlaté, dvě stříbrné a čtyři bronzové medaile.

Nejcennější kovy by měli vybojovat vodní slalomář Jiří Prskavec, rychlostní kanoista Martin Fuksa a ženský tenisový debl, o stříbro by se měli postarat oštěpař Jakub Vadlejch a lukostřelkyně Marie Horáčková.

Podle Gracenote ovládnou hodnocení zemí v Paříži USA se 112 medailemi včetně 39 zlatých před Čínou (86/34) a domácí Francií (60/27).

Do první desítky zařadila společnost ještě Velkou Británii, Nizozemsko, Austrálii, Japonsko, Itálii, Německo a Koreu.

Před třemi roky v Tokiu získali američtí olympionici 39 zlatých medailí, Čína o jednu méně a třetí Japonci 27.

Čeští reprezentanti měli bilanci 4-4-3.

Podle nejnovější analýzy společnosti Nielsen’s Gracenote Sports se zdá, že Češi na nadcházejících olympijských hrách nedosáhnou ani na deset medailí. Tato analýza pravidelně odhaduje výsledky nejvýznamnějších sportovních událostí a tentokrát předpovídá, že Česká republika bude chybět mezi 30 zeměmi, které získají alespoň deset medailí.

Podle předchozích odhadů by si měla Francie odvézt tři zlaté, dvě stříbrné a čtyři bronzové medaile. Mezi nejcennější kovy by měli patřit vodní slalomář Jiří Prskavec, rychlostní kanoista Martin Fuksa a ženský tenisový deblový tým. Stříbro by měli získat oštěpař Jakub Vadlejch a lukostřelkyně Marie Horáčková.

Gracenote předpokládá, že hodnocení zemí v Paříži ovládnou Spojené státy s 112 medailemi, včetně 39 zlatých, před Čínou (86/34) a domácí Francií (60/27). Do první desítky se dále zařadily Velká Británie, Nizozemsko, Austrálie, Japonsko, Itálie, Německo a Korea.

Na předchozích olympijských hrách v Tokiu před třemi lety získali američtí sportovci 39 zlatých medailí, Čína 28 a Japonsko 27. Čeští reprezentanti tehdy dosáhli bilance 4-4-3.

Zdá se tedy, že Češi budou mít na nadcházejících olympijských hrách těžký úkol a jejich šance na zisk medailí jsou podle analýzy společnosti Gracenote poměrně nízké. Nicméně, vše je možné a sport je plný překvapení, takže se můžeme nechat překvapit výkony našich sportovců na olympijské scéně.