Poborský se stal členem nové disciplinární komise a bude rozhodovat o udělování trestů.

Poborský se stal členem nové disciplinární komise a bude rozhodovat o udělování trestů.

Advokát Matzner se stal předsedou minulý týden, kdy po 11 letech ve funkci vypršel mandát Richardu Bačkovi.

Dnes ligový výbor, ve kterém je pět zástupců klubů nejvyšší soutěže a dva z druhé ligy, schválil finální podobu komise.

V ní nechybí ani dvaapadesátiletý Poborský, jenž má 118 startů za reprezentaci a před třemi lety se neúspěšně ucházel o pozici předsedy fotbalového svazu.

„Při výběru nových členů disciplinární komise jsem kladl důraz, aby vedle odborníků v oblasti práva byl součástí i některý z bývalých hráčů,“ řekl Matzner.

„Proto jsem velice rád, že došlo k domluvě s legendou české reprezentace Karlem Poborským, který přinese do rozhodování pohled aktéra, který celou řadu momentů zažil přímo z pozice aktivního hráče,“ doplnil.

Kromě něj a Poborského budou v komisi ještě Jiří Kunášek, Josef Oplt, Lukáš Bohuslav, Josef Hlinka a Tomáš Capoušek.

První zasedání je čeká už ve čtvrtek, kdy se budou zabývat událostmi úvodního kola první i druhé ligy.

„Jsem zároveň velice poctěn, že moji nabídku přijali vybraní odborníci a experti z oblasti advokacie a soudnictví, kteří mají za sebou celou řadu výrazných kariérních úspěchů,“ prohlásil Matzner.

„Nepochybuji o tom, že v tomto složení dokážeme při rozhodování na poli disciplinární komise LFA plnit principy, které jsem jasně definoval již při svém jmenování: objektivita, odstup, nadhled a férovost,“ dodal předseda komise.

Český fotbalový svaz má novou disciplinární komisi, kterou povede advokát Matzner. Tato komise bude rozhodovat o trestech v rámci českého fotbalu a má za cíl zajistit spravedlivé a objektivní posuzování disciplinárních přestupků.

Jedním z členů této nové disciplinární komise je také bývalý fotbalový reprezentant Karel Poborský. Poborský, který má za sebou 118 startů za českou reprezentaci a je známou fotbalovou osobností, přinese do rozhodování komise své bohaté zkušenosti a pohled aktivního hráče.

Dalšími členy komise jsou Jiří Kunášek, Josef Oplt, Lukáš Bohuslav, Josef Hlinka a Tomáš Capoušek. Tato skupina odborníků a expertů z oblasti advokacie a soudnictví se poprvé sejde ve čtvrtek, kdy budou projednávat události prvního kola první i druhé ligy.

Předseda Matzner zdůraznil, že cílem komise je dodržovat principy objektivity, odstupu, nadhledu a fairness při rozhodování o disciplinárních přestupcích. Věří, že díky složení komise s různorodými odborníky bude možné zajistit spravedlivé a kvalitní rozhodování v oblasti disciplinárních trestů v českém fotbale.

Tato nová disciplinární komise představuje důležitý krok směrem k transparentnosti a spravedlivosti v českém fotbale a ukazuje snahu o profesionální a kvalitní řešení disciplinárních přestupků ve prospěch celého fotbalového prostředí.