Slovenská naděje skončila v slzách a vyvolala otázku: Co se stane za půl roku?

Slovenská naděje skončila v slzách a vyvolala otázku: Co se stane za půl roku?

Pětadvacetiletá Mintálová byla devátá také před třemi lety na olympiádě v Tokiu, ale ve francouzské metropoli měla mnohem vyšší ambice.

„Měla jsem teď lepší výsledky i formu, ale nepřetavila jsem to do výsledku,“ litovala rodačka ze Žiliny, která před dvěma lety vyhrála mistrovství světa do 23 let a vloni získala stříbro na světovém šampionátu dospělých.

V Tokiu sklidila obdiv za to, že deváté místo vybojovala i se zlomeným palcem na noze, v Paříži ji mrzela hlavně dvousekundová penalizace hned na první finálové brance.

„I tak jsem zachovala chladnou hlavu a dále mi to pěkně klouzalo. Jenže na sedmičce mě to spláchlo znovu, udělala jsem tam chybu i v semifinále,“ hodnotila Slovenka.

„Každý touží po olympijské medaili. Obětovala jsem tomu všechno a nevyšlo to,“ povzdechla si.

Když posléze dostala otázku, zdali dokáže zklamání přeměnit v motivaci do dalšího olympijského cyklu, podivila se.

„Ještě ani neskončila olympiáda a už se mě ptáte na další čtyřletý cyklus. To je dost zvláštní. Zeptejte se mě za půl roku. Není to nejvhodnější otázka. Čeká mě ještě kajak kros,“ reagovala Mintálová a připomněla start v nové olympijské disciplíně.

„Ráda bych podala co nejlepší výkon, ale velké cíle si nedávám. Je to nová disciplína, nemám v ní zkušenosti a k úspěchu potřebujete obrovské štěstí,“ řekla Slovenka ke klání, ve kterém jedou na trati čtyři závodnice proti sobě.

Kajak kros program vodního slalomu na olympiádě za týden v pondělí uzavře, do té doby se představí ještě tři Slováci – kanoista Matej Beňuš, kajakář Jakub Grigar a kanoistka Zuzana Paňková.

Vodní slalom je pro Slováky suverénně nejúspěšnějším olympijským sportem. Od roku 1996 získali na letních hrách celkem 32 medailí (10 zlatých, 14 stříbrných a 8 bronzových) a hned patnáct (8, 4, 3) z nich vylovili z divoké vody.

Slovenská naděje skončila v slzách a pak ji naštvala otázka: Zeptejte se za půl roku

Pětadvacetiletá slovenská kajakářka Andrea Mintálová nedosáhla na olympijskou medaili na letošních hrách v Paříži. I přesto, že měla výbornou formu a výsledky, nedokázala své ambice proměnit ve skvělý výkon. Mintálová skončila devátá, což je pro ni zklamáním, zejména po úspěšném vystoupení na předchozích olympijských hrách v Tokiu.

Ve Francii se Mintálová potýkala s problémy, jako byla zranění nohy a chyby na trati, které ji stály cenné sekundy. Přesto si udržela chladnou hlavu a bojovala až do konce. Po skončení závodu byla zklamaná, ale odmítla se nechat odradit. Když se ji novináři zeptali, zda dokáže zklamání proměnit v motivaci pro další olympijský cyklus, Mintálová reagovala s údivem.

„Ještě ani neskončila olympiáda a už se mě ptáte na další čtyřletý cyklus. To je dost zvláštní. Zeptejte se mě za půl roku. Není to nejvhodnější otázka,“ uvedla Mintálová. Plánuje se totiž zúčastnit nové olympijské disciplíny – kajak krosu, ve kterém se musí čtyři závodnice současně probojovat traťí plnou překážek.

Slovensko je známé svými úspěchy ve vodním slalomu a Mintálová je jednou z mnoha talentovaných kajakářů z této země. Od roku 1996 získali slovenští sportovci celkem 32 medailí na letních olympijských hrách, z toho 15 právě ve vodním slalomu. Mintálová doufá, že se jí podaří dosáhnout úspěchu i v nové disciplíně a že se bude moci vrátit na olympijskou scénu silnější než kdy předtím.