Slovenka zkolabovala u bazénu během olympijského závodu plavání před zraky Seemanové

Slovenka zkolabovala u bazénu během olympijského závodu plavání před zraky Seemanové

Jednadvacetiletá Potocká dokončila svou rozplavbu na sedmém místě. V čase 2:14,20 zaostala za vlastním slovenským rekordem téměř o dvě sekundy, ale poté, co vylezla z bazénu, se skácela k zemi.

Okamžitě se kolem ní seběhli lékaři a poskytli Slovence první pomoc. Nasadili jí kyslíkovou masku a po několika minutách odnesli Potockou na nosítkách.

Mediální manažer arény La Défense později informoval, že Slovenka je po kolapsu při vědomí.

Nepříjemnou scénu sledovala také Češka Barbora Seemanová, jejíž rozplavba v programu následovala. Start závodu byl o něco pozdržen, než bylo dostatečně postaráno o Potockou.

Seemanová obsadila v rozplavbě své doplňkové disciplíny, která v sobě kloubí všechny čtyři plavecké styly, osmou příčku v čase 2:13,47. Celkově to přineslo 22. místo, což na postup do semifinále nestačí. Potocká se umístila hned za ní.

Chvíle hrůzy na olympiádě – Slovenská plavkyně zkolabovala u bazénu před zraky ostatních sportovců

Jednadvacetiletá slovenská plavkyně, Potocká, dokončila svou rozplavbu na sedmém místě s časem 2:14,20, téměř o dvě sekundy za svým vlastním slovenským rekordem. Avšak po výstupu z bazénu náhle zkolabovala a skácela se k zemi.

Okamžitě se kolem ní seběhli lékaři a poskytli jí první pomoc. Nasadili jí kyslíkovou masku a po několika minutách ji odnesli na nosítkách. Mediální manažer arény La Défense později informoval, že Potocká byla po kolapsu vědomá.

Tuto nepříjemnou scénu sledovala také česká plavkyně Barbora Seemanová, jejíž rozplavba následovala po Potocké. Start závodu byl o něco pozdržen, aby bylo dostatečně postaráno o Potockou.

Seemanová obsadila v rozplavbě své doplňkové disciplíny, která zahrnuje všechny čtyři plavecké styly, osmé místo s časem 2:13,47. Celkově to znamenalo 22. místo, což na postup do semifinále nestačilo. Potocká se umístila hned za ní.

Tato dramatická událost připomíná, jak náročný a vyčerpávající může být vrcholový sport a jak důležitá je rychlá a profesionální lékařská pomoc v případě zdravotních problémů sportovců. Doufejme, že Potocká se brzy zotaví a vrátí se zpět do formy.