Český pár Siniaková a Macháč porazil čínský tým v tiebreaku a získal první zlatou medaili.

Český pár Siniaková a Macháč porazil čínský tým v tiebreaku a získal první zlatou medaili.

Třiadvacetiletý Macháč vybojoval první olympijskou medaili v kariéře. V sobotu bude i ve hře o bronz v mužské čtyřhře po boku Adama Pavláska. O pět let starší Siniaková získala zlato pod pěti kruhy podruhé. Před třemi lety triumfovala v ženské čtyřhře po boku Barbory Krejčíkové. S ní letos vypadla v Paříži ve čtvrtfinále.

Pro český tenis jde o první olympijské zlato ve smíšené čtyřhře. Jediný cenný kov dosud získali Radek Štěpánek a Lucie Hradecká, kteří vybojovali před osmi lety v Riu de Janeiro bronz.

Aktualizujeme.

Smíšená čtyřhra:

Finále:

Siniaková, Macháč (ČR) – Wang Sin-jü, Čang Č‘-čen (Čína) 6:2, 5:7, 10:8.

O 3. místo:

Dabrowská, Auger-Aliassime (Kan.) – Schuursová, Koolhof (Niz.) 6:3, 7:6 (7:2).

Český tenis slaví historický úspěch na olympijských hrách v Tokiu! Třiadvacetiletý Lukáš Macháč a pětadvacetiletá Barbora Krejčíková Siniaková získali zlatou medaili ve smíšené čtyřhře. V dramatickém finále porazili čínský tým Wang Sin-jü a Čang Č‘-čen v tiebreaku 6:2, 5:7, 10:8.

Pro český tenis je to první olympijské zlato ve smíšené čtyřhře a celkově druhá medaile v této disciplíně. Před osmi lety si Radek Štěpánek a Lucie Hradecká odvezli bronz z Ria de Janeiro.

Lukáš Macháč také bude bojovat o další medaili v mužské čtyřhře, kde ve čtvrtfinále porazil čínský tým po boku Adama Pavlásko. Tým českých tenistů tak reprezentuje Českou republiku na nejvyšší úrovni a zanechává stopu v historii českého tenisu.

Gratulujeme Lukáši Macháčovi a Barboře Krejčíkové Siniakové k skvělému výkonu a historickému úspěchu na olympijských hrách v Tokiu!