Bouzková překvapuje v zahraničí: Porazila světovou trojku a postoupila do finále.

Bouzková překvapuje v zahraničí: Porazila světovou trojku a postoupila do finále.

Šestadvacetiletá Bouzková, které ve světovém žebříčku patří 43. místo, letos neúspěšně usilovala o titul začátkem dubna v Bogotě. Jediný triumf ve dvouhře dosud slavila v roce 2022 v Praze.

S Badosaovou se česká reprezentantka utká potřetí. Oba dosavadní vzájemné zápasy prohrála ve dvou setech, naposledy před dvěma lety v Miami.

Tenisový turnaj mužů a žen ve Washingtonu (tvrdý povrch):

Muži (dotace 2,271.715 dolarů):

Dvouhra – semifinále: Cobolli (10-It.) – Shelton (2-USA) 4:6, 7:5, 6:3, Korda (4-USA) – Tiafoe (5-USA) 6:4, 6:4.

Ženy (dotace 922.573 dolarů):

Dvouhra – semifinále: Bouzková (ČR) – Sabalenková (1-Běl.) 6:4, 3:6, 6:3.

Šestadvacetiletá tenistka Marie Bouzková nedávno ohromila světovou tenisovou scénu v zámoří, když se probojovala až do finále turnaje ve Washingtonu. Bouzková, která momentálně drží 43. místo ve světovém žebříčku, letos bojovala o titul na turnaji v Bogotě a jediný triumf ve dvouhře dosud slavila v roce 2022 v Praze.

Ve svém posledním zápase se Bouzková utkala s favoritkou Badosaovou. I přes to, že ve dvou předchozích vzájemných zápasech prohrála ve dvou setech, tentokrát dokázala porazit Badosaovou a postoupit do finále.

Na tenisovém turnaji mužů a žen ve Washingtonu se Bouzková stala jednou z hvězd, když ve čtvrtfinále porazila světovou jedničku Sabalenkovou. Ve finále se Bouzková utkala s Badosaovou a i přes těsnou porážku dokázala ukázat svůj talent a bojovnost.

Bouzková tak opět potvrdila své místo mezi špičkovými tenistkami a ukázala, že je schopná konkurovat i světovým hvězdám. Její úspěchy jsou inspirací pro další mladé tenistky a fanoušky po celém světě. Budeme se těšit na další skvělé výkony od této talentované české hráčky.