Stovky lidí přivítaly bronzové hrdiny ze šermu, kteří přejeli most a zaznělo „ty brďo!“

Stovky lidí přivítaly bronzové hrdiny ze šermu, kteří přejeli most a zaznělo „ty brďo!“

Na pódium přišla čtveřice šermířů po 14:00 krátce po návratu do Česka. Řada z návštěvníků festivalu měla v ruce plakátek s nápisem „ty brďo“, což jsou slova, která mnohokrát opakoval během televizního přenosu zápasu s Francií otec šermíře Berana v roli spolukomentátora.

Mimořádný aplaus diváků si vyslechl i Jurka, který souboj o bronz končil a dotáhl k vítězství. „V tu chvíli, kdy jsme byli v Grand Palais, tak to byl zaručeně největší moment mého života. To se nedá popsat, když se člověk dostane na tu největší stage a má tu největší pozornost, zamává to s ním. S námi to naštěstí nezamávalo,“ řekl po slavnostním přivítání na festivalu Jurka novinářům. Podotkl, že zisk bronzové medaile je o to cennější, že jej přinesl souboj s domácími Francouzi, které mohutně podporovalo publikum.

Podle Jurky měl na nečekaný úspěch na olympiádě velký vliv vzájemný soulad v týmu, to že si členové rozuměli, našli mezi sebou synergii, která se pak v soutěži projevila.

Beran také poukázal na to, že ačkoli v zápase šermují tři kordisté, na stupních vítězů stanuli všichni čtyři čeští členové týmu, když v souboji o bronz nastoupil jako náhradník Čupr. Podle Berana by nebylo spravedlivé, kdyby na stupních vítězů chyběl.

Beran, kterého doprovázel i jeho otec, pak na pódiu dostal k ukončení kariéry mísu oblíbených bramboráků. Neváhal ale a rozběhl se o ně podělit s fanoušky pod pódium.

Podle českých šermířů by třetí místo na olympiádě v Paříži mohlo zviditelnit sport, který zatím nepatří mezi příliš sledované. Jurka věří, že zájem nebude trvat jen pár dní po olympiádě, ale vydrží a pomůže český šerm dostat na dalších hrách ještě dál.

Kordisté ziskem bronzu vyrovnali olympijské maximum českého šermu. Na hrách v roce 1908 získali individuální i týmový bronz šavlisté. Před třemi lety na ně třetím místem v Tokiu navázal Alexander Choupenitch ve fleretu.

Český šerm se stal nedávno středem pozornosti, když česká šermířská čtveřice získala bronzovou medaili na olympijských hrách v Paříži. Tato skvělá sportovní úspěch byl přivítán nadšeným aplausem a podporou stovky diváků na festivalu, kteří přišli ocenit hrdiny ze šermu.

Šermířský tým se vrátil do Česka a byl slavnostně přivítán na festivalu, kde se setkal s velkým zájmem fanoušků. Jedním z největších momentů pro šermíře Jurku bylo stání na pódiu v Grand Palais, kde se mu podařilo dosáhnout vítězství a získat bronzovou medaili. Tento úspěch byl umocněn soubojem s domácími Francouzi, které silně podporovalo publikum.

Jurka zdůraznil důležitost týmového ducha a vzájemného porozumění v týmu, které se projevilo v jejich úspěchu na olympijských hrách. I když ve šermu zápasí tři kordisté, na stupních vítězů stáli všichni čtyři členové českého týmu, když Jurka nastoupil jako náhradník.

Šermíř Beran obdržel na pódiu oblíbené bramboráky k ukončení své kariéry a s radostí se o ně podělil s fanoušky. Český šerm doufá, že třetí místo na olympijských hrách v Paříži pomůže zviditelnit tento sport a přilákat nové fanoušky.

Tímto úspěchem se český šerm vyrovnal svému olympijskému maximu z roku 1908, kdy český šerm získal individuální i týmovou bronzovou medaili. Tato bronzová medaile je dalším úspěchem pro český šerm po loňském třetím místě Alexandra Choupenitche ve fleretu na olympijských hrách v Tokiu.

Celkově lze říci, že český šerm má za sebou skvělý úspěch na olympijských hrách v Paříži a doufáme, že tento úspěch pomůže popularizovat tento sport a přilákat nové nadšené fanoušky.