Na Slavii se může setkat s týmem Mourinhova Fenerbahce nebo Lille. Sparta má výhodný los.

Na Slavii se může setkat s týmem Mourinhova Fenerbahce nebo Lille. Sparta má výhodný los.

Úvodní zápasy 4. předkola budou na programu 20. a 21. srpna, odvety se odehrají o týden později.

Oba pražští zástupci v soutěži by začali venku a v odvetách by měli výhodu domácího prostředí.

Los 4. předkola fotbalové Ligy mistrů (první utkání 20. a 21. srpna, odvety 27. a 28 srpna):

Mistrovská část:

Malmö/PAOK Soluň – Sparta Praha/FCSB, Young Boys Bern – Galatasaray Istanbul, Dinamo Záhřeb – Karabach/Ludogorec Razgrad, Midtjylland/Ferencváros Budapešť – Slovan Bratislava/APOEL Nikósie, Jagiellonia Bialystok/Bodö/Glimt – Crvena zvezda Bělehrad.

Ligová část:

Lille/Fenerbahce Istanbul – Slavia Praha/Union Saint-Gilloise, Dynamo Kyjev/Glasgow Rangers – Salcburk/Twente Enschede.

Ve čtvrtém předkole fotbalové Ligy mistrů se české týmy Sparta Praha a Slavia Praha budou muset postavit tváří v tvář silným soupeřům. Sparta Praha se utká s vítězem zápasu mezi Malmö a PAOK Soluň, zatímco Slavia Praha čelí vítězi zápasu mezi Lille a Fenerbahce Istanbul.

Oba české týmy začnou své zápasy venku a v odvetech budou mít výhodu domácího prostředí. První zápasy čtvrtého předkola se odehrají 20. a 21. srpna, odvety pak následující týden.

Pro Sparta Prahu bude cílem postoupit do skupinové fáze Ligy mistrů, kde by mohla potkat nejlepší týmy Evropy. Slavia Praha se bude také snažit postoupit co nejdále a ukázat svou sílu na mezinárodní scéně.

Český fotbal má tak opět šanci ukázat svou kvalitu a bojovnost proti silným soupeřům z celé Evropy. Fanoušci se mohou těšit na napínavé zápasy plné emocí a vášně.

Je jen na hráčích a trenérech, jak se s touto výzvou vypořádají a zda dokážou překonat své soupeře. Fotbalová Liga mistrů je jedním z nejprestižnějších turnajů ve světě fotbalu a účast v ní je pro každý tým obrovskou poctou.

Doufejme, že české týmy budou úspěšné a že se nám podaří vidět je hrát proti nejlepším týmům Evropy. Ať už bude výsledek jakýkoliv, důležité je, že český fotbal má opět šanci ukázat svou sílu a talent na mezinárodní scéně.