Fotbalisté Jablonce slavili výhru poté, co Dukla neproměnila penaltu na Julisce.

Fotbalisté Jablonce slavili výhru poté, co Dukla neproměnila penaltu na Julisce.

Jablonec při poslední návštěvě na Julisce vyhrál 6:2, ale to už je šest let a Dukla tehdy nejvyšší soutěž opouštěla. Vysoké vítězství tehdy slavil i trenér Petr Rada, který dnes vedl do zápasu domácí.

Ve srovnání s porážkou na Spartě udělal v sestavě jedinou změnu, místo zraněného Šebrleho v záloze nastoupil Moulis.

V základní jedenáctce Jablonce se objevili Souček a Hollý a poprvé oblékl jeho dres v lize Puškáč po svém příchodu z Bohemians 1905 a odpykání třízápasového trestu z minulé sezony.

Hosté se v úvodu usadili na soupeřově polovině a Hollý v 10. minutě vypálil z dálky těsně nad břevno. Ale hra se brzy vyrovnala.

Na druhé straně si bosenský útočník Mešanovič, který před 12 lety vstoupil do české ligy právě v jabloneckých barvách, šikovně zpracoval v šestnáctce centrovaný míč, ale zamířil vedle levé tyče.

Hollý byl nejnebezpečnějším hráčem hostů, jeho dorážku zblízka ještě brankář Hruška zneškodnil, ale v poslední minutě prvního poločasu slovenský záložník po rozehraném přímém kopu proměnil nacvičený signál ve svůj druhý gól v této ligové sezoně.

Hned po změně stran málem přidal druhý zásah, když mu brankář Hruška při chybné rozehrávce předložil míč přímo na nohu. Jeho lob z dálky ale přelétl branku. Domácí gólman své zaváhání napravil a Nebylovu povedenou střelu vytáhl nad břevno.

Dukla byla blízko k vyrovnání v 78. minutě, kdy Martinec v šestnáctce fauloval Zeronika. Ale Barac kopl penaltu do středu branky a Hanuš už potřetí v této sezoně nejvyšší soutěže udržel čisté konto. Jinak moc práce neměl, protože domácí se kromě penalty za celý zápas netrefili mezi tyče.

Navíc v závěru inkasovali podruhé, o což se postarali střídající hráči. Kanamikana si narazil míč s Krulichem a ve své druhé ligové sezoně se poprvé zapsal mezi střelce v české nejvyšší soutěži.

4. kolo první fotbalové ligy:

Dukla Praha – FK Jablonec 0:2 (0:1)

Branky: 45. Hollý, 89. Kanakimana. Rozhodčí: Orel – Kotík, Dresler – Zelinka (video). ŽK: Peterka, Hašek (oba Dukla). Diváci: 2684.

Dukla: Hruška – Vondrášek, Hašek, Peterka, Ludvíček – Douděra (61. Pech), Lichý (61. Špatenka), Kozma, Moulis (46. Zeronik) – Hora (74. Barac) – Mešanovič (74. Matoušek). Trenér: Rada.

Jablonec: Hanuš – Souček (85. Cedidla), Tekijaški, Martinec – Čanturišvili, Beran, Nebyla (85. Kanakimana) , Polidar – Alégué (66. Fortelný), Hollý (77. Nardini) – Puškáč (85. Krulich). Trenér: Kozel.

V nedávném zápase mezi Duklou Praha a FK Jablonec se radovali fotbalisté Jablonce, kteří zvítězili 2:0. Tento výsledek znamenal druhou porážku pro Duklu v letošní sezóně první fotbalové ligy.

Jablonec si přivezl výhru i přes absenci několika hráčů, jako byli například Souček, Hollý nebo Puškáč. Naopak se na hřišti objevil nová posila Puškáč, který předvedl skvělý výkon a dokázal se prosadit mezi střelce.

Dukla měla své šance, zejména ve druhém poločase, kdy se jim naskytla možnost vyrovnat z pokutového kopu. Bohužel pro ně však Barac nedokázal proměnit penaltu a brankář Hanuš udržel čisté konto. Dukla se celkově nedokázala prosadit a Jablonec si odvezl zasloužené tři body.

Trenér Petr Rada, který kdysi trénoval Jablonec a nyní stojí v čele Dukly, se snažil tým povzbudit, ale tentokrát se jim nepodařilo překonat silného soupeře.

Celkově byl zápas zajímavý a diváci určitě neodešli zklamaní. Jablonec potvrdil svou sílu a ukázal, že patří mezi silné týmy první ligy. Dukla musí zapracovat na svých chybách a doufat, že se jim brzy podaří získat body.

Další zápasy budou rozhodující a fanoušci se mohou těšit na další fotbalové bitvy na českých stadionech. Doufejme, že se Dukle podaří zlepšit své výkony a vrátit se do boje o vítězství.