Finále anglického Superpoháru rozhodnuto až po penaltách, Černý otevřel skóre pro Rangers.

Finále anglického Superpoháru rozhodnuto až po penaltách, Černý otevřel skóre pro Rangers.

Anglie

United zakončili před dvěma a půl měsíci sezonu vítězstvím v Anglickém poháru po finálové výhře nad City a byli blízko tomu, aby ziskem trofeje zahájili i nový ročník.

V dlouho bezbrankovém duelu se „Rudí ďáblové“ dostali do vedení v 82. minutě po průniku Alejandra Garnacha, ale zápas poslal do penalt o sedm minut později hlavičkou 173 cm vysoký tvůrce hry City Bernardo Silva.

Rozstřel po selhání Jonnyho Evanse, jenž překopl branku, rozhodl v osmé sérii švýcarský obránce City Manuel Akanji.

Alespoň částečně si tak vynahradil zklamání z nedávného mistrovství Evropy, kde jako jediný hráč neproměnil penaltu ve čtvrtfinále proti Anglii.

Manchester City získal první Community Shield od roku 2019 a po třech porážkách v tradičním zahajovacím duelu sezony za sebou.

Anglický fotbalový Superpohár v Londýně:

Manchester City – Manchester United 1:1 (0:0), na pen. 7:6

Branky: 89. Bernardo Silva – 82. Garnacho.

Skotsko

Český fotbalový reprezentant Václav Černý dal ve svém druhém utkání ve skotské lize první gól v dresu Rangers a rozhodl o vítězství 2:1 nad Motherwellem. Jeho tým si připsal první výhru v soutěži po úvodní bezbrankové remíze s Hearts.

Černý, který přišel do glasgowského klubu před dvěma týdny na roční hostování z Wolfsburgu, se trefil za stavu 1:1 ve 24. minutě krásnou střelou levačkou zpoza velkého vápna k tyči. Šestadvacetiletý záložník odehrál 57 minut.

Belgie

Roman Květ se poprvé po příchodu do belgického Denderu v lize gólově prosadil. Šestadvacetiletý záložník, jenž je v klubu na hostování z Viktorie Plzeň, otevřel skóre duelu 3. kola s Kortrijkem trefou ve 23. minutě. Dender nakonec zvítězil 4:1.

Květ, jenž strávil minulou sezonu na hostování v tureckém Sivassporu, nastoupil podruhé v základní sestavě a odehrál 65 minut. Ze hřiště šel za stavu 2:1, další dva góly vítězů pak přidal střídající útočník Mohamed Berte. Kortrijk dohrával po červené kartě v deseti.

V anglickém fotbalovém Superpoháru rozhodly až penalty, kdy Manchester City porazil Manchester United 7:6. Ve finále se dlouho nehrálo žádné branky, ale v 82. minutě se United dostali do vedení po průniku Alejandra Garnacha. Odpověď City přišla sedm minut před koncem hlavičkou Bernardo Silvy. Rozstřel rozhodl švýcarský obránce City Manuel Akanji.

Manchester City tak získal první Community Shield od roku 2019 a potvrdil svou dominanci nad svým městským rivalem. Tým United zakončil sezonu před dvěma a půl měsíci vítězstvím v Anglickém poháru a byl blízko k zisku další trofeje.

Ve Skotsku se český fotbalový reprezentant Václav Černý prosadil ve svém druhém zápase za Rangers, když dal gól v utkání proti Motherwellu, které tým Rangers vyhrál 2:1. Černý se trefil za stavu 1:1 krásnou střelou levou nohou zpoza vápna. Tým si tak připsal první výhru v soutěži po remíze s Hearts.

V Belgii se poprvé po příchodu do Denderu prosadil Roman Květ, který je v klubu na hostování z Viktorie Plzeň. Květ otevřel skóre zápasu proti Kortrijku trefou ve 23. minutě. Dender nakonec zvítězil 4:1 a Květ odehrál 65 minut na hřišti. Tento úspěch je pro něj důležitý po minulé sezoně strávené na hostování v tureckém Sivassporu.