Čeští sportovci získali pět medailí a čtyřikrát skončili na čtvrtém místě na Letních olympijských hrách.

Čeští sportovci získali pět medailí a čtyřikrát skončili na čtvrtém místě na Letních olympijských hrách.

kdybychom počítali česká umístění do první desítky, došli bychom k parádnímu číslu 32.

Letošní Letní olympijské hry v Tokiu skončily a český tým se může pyšnit celkem pěti medailemi. Čeští sportovci získali dvě zlaté, jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile. Celkově se umístili čtyřikrát na čtvrtém místě, což je vždy trochu smolné umístění.

Pokud bychom se podívali na umístění českých sportovců do první desítky, došli bychom k celkovému počtu 32. To je skvělý výsledek a ukazuje, že český tým má talentované sportovce schopné konkurovat na světové úrovni.

Jednou z největších hvězd letošních her byla kajakářka Teresa Faltýnová, která získala zlatou medaili v kategorii K1 na 200 metrů. Další zlatou medaili přivezl z Tokia veslař Ondřej Synek, který triumfoval ve skifu. Stříbrnou medaili získal střelec Jiří Lipták a bronzové medaile pak přidali judista Lukáš Krpálek a kanoista Martin Fuksa.

Český tým se může po skončení olympijských her cítit hrdý na své výkony a úspěchy. Doufejme, že se budou i nadále zdokonalovat a reprezentovat Českou republiku s grácií a odhodláním na dalších sportovních akcích.