Mejdr přechází z týmu Sparty do třetí ligy, Rostock slibuje posunutí nás dál.

Mejdr přechází z týmu Sparty do třetí ligy, Rostock slibuje posunutí nás dál.

O jeho odchodu na první zahraniční angažmá v kariéře informovaly pražský i německý klub na svých webech. Podrobnosti kontraktu nezveřejnily.

„Když jsem se dozvěděl, že má o mě Hansa zájem, tak jsem šanci zahrát si za ambiciózní zahraniční klub samozřejmě využil. Viděl jsem první (domácí) zápas sezony proti Stuttgartu a atmosféra a fanoušci byli fantastičtí. To mi v rozhodování velmi pomohlo,“ uvedl Mejdr na stránkách Hansy s poukazem na nedělní výhru 3:1 před 6200 diváky.

„Se svou dynamikou, rychlostí a zkušenostmi se Jan hodí do našeho týmu, na pravé straně vytvoří zdravou konkurenci, která nás posune. Je to robustní, přesto rychlý hráč a dobrý hlavičkář,“ řekl o české posile ředitel fotbalového oddělení Hansy Amir Shapourzadeh.

Mejdr hrál první ligu i za Hradec Králové, v nejvyšší soutěži má na kontě 63 zápasů a jeden gól. Dalších 119 startů nasbíral v druhé lize, v níž působil v Dukle Praha a Sokolově. Se Spartou získal dva tituly a letos k ligovému prvenství přidal i triumf v poháru. V Hanse bude s novými spoluhráči usilovat o návrat do druhé ligy po letošním sestupu. Bundesligu hrál severoněmecký klub naposledy v sezoně 2007/08.

Jan Mejdr, český fotbalový obránce, se rozhodl pro svůj první zahraniční angažmá v kariéře a přestupuje do německého klubu Hansa Rostock. Tuto informaci potvrdily oba kluby na svých webových stránkách, avšak podrobnosti o kontraktu nebyly zveřejněny.

Mejdr s odchodem do Hansy Rostock reagoval na nabídku ambiciózního zahraničního klubu s nadšením. Po sledování prvního domácího zápasu sezony proti Stuttgartu byl okouzlen atmosférou a fanoušky, což mu pomohlo ve finálním rozhodnutí. Jeho dynamika, rychlost a zkušenosti jsou podle trenéra Hansy důležitými atributy, které posílí tým a vytvoří zdravou konkurenci na pravé straně hřiště.

Jan Mejdr má za sebou bohatou kariéru v českém fotbale, kde hrál jak první ligu za týmy jako Sparta Praha nebo Hradec Králové, tak i druhou ligu za Duklu Praha a Sokolov. S Spartou získal dva ligové tituly a letos přispěl k triumfu v českém poháru. V Hansa Rostock se nyní připojí k novým spoluhráčům s cílem vrátit se po letošním sestupu zpět do druhé německé ligy. Klub naposledy hrál Bundesligu v sezóně 2007/08.

Jan Mejdr je považován za robustního a rychlého hráče s dobrou hlavičkou, který má potenciál posunout tým Hansy Rostock k úspěchům v nadcházející sezóně. Fans of the club are excited to see what this talented Czech defender will bring to the team and are looking forward to his debut in the German league.