Plzeň se přiblížila postupu do skupinové fáze Evropské ligy porážkou ukrajinského Kryvbasu i na domácím hřišti.

Plzeň se přiblížila postupu do skupinové fáze Evropské ligy porážkou ukrajinského Kryvbasu i na domácím hřišti.

Duel v téměř vyprodané Doosan Areně rozhodl v 52. minutě Daniel Vašulín, který dal v souboji třetích celků svých domácích lig vítězný gól i před týdnem.

Plzeň má díky postupu přes Kryvbas jistotu, že si zahraje minimálně hlavní fázi Konferenční ligy. O účast v základní části kvalitnější Evropské ligy se svěřenci trenéra Miroslava Koubka utkají ve 4. předkole se skotskými Hearts, dvojzápas začnou za týden doma.

Západočeši se v hlavní fázi pohárů představí podesáté v historii a potřetí za sebou, v minulém ročníku vytvořili účastí ve čtvrtfinále Konferenční ligy klubové maximum.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:

Viktoria Plzeň – Kryvbas Kryvyj Rih 1:0 (0:0)

Branka: 52. Vašulín. Rozhodčí: Fesnic – Avram, Cerei – Popa (video, všichni Rum.). ŽK: Kliščuk, Steckov, Chomčenovskyj, Adu (všichni Kryvbas). Diváci: 10.657. První zápas: 2:1, postoupila Plzeň.

Sestavy:

Plzeň: Tvrdoň – Dweh, Hranáč, Jemelka – Kopic (85. Cadu), Kalvach, Červ, Havel – Šulc, Slončík (50. Jirka) – Vašulín (71. Vydra). Trenér: Koubek.

Kryvbas: Kliščuk – Ponědělnik (84. Bandeira), Romančuk, Steckov, Dibango – Bizimana (61. Tverdochlib) – Kuzyk (71. Drambajev), Vakulko, Luňov (84. Kožuško), Mykytyšyn (61. Chomčenovskyj) – Adu. Trenér: J. Vernydub.

Viktoria Plzeň se po vítězství nad ukrajinským týmem Kryvbas Kryvyj Rih dostala do skvělé pozice pro postup do základní skupiny Evropské ligy. Duel, který se odehrál na vyprodané Doosan Areně, rozhodl Daniel Vašulín svým gólem v 52. minutě. Tento gól byl pro něj již třetím v řadě v domácích ligových zápasech.

Díky postupu přes Kryvbas má Plzeň jistotu účasti minimálně v hlavní fázi Konferenční ligy. Tým pod vedením trenéra Miroslava Koubka se nyní připravuje na souboj ve 4. předkole s týmem Hearts ze Skotska, který začne za týden doma.

Viktoria Plzeň se tak po čtvrté v historii a po sobě jdoucím roce dostává do hlavní fáze evropských pohárů. V minulé sezóně dosáhli až do čtvrtfinále Konferenční ligy, což bylo klubové maximum.

V odvetném utkání 3. předkola Evropské ligy porazila Viktoria Plzeň Kryvbas Kryvyj Rih 1:0. Jednoličný zápas rozhodl gól Daniela Vašulína v 52. minutě. Celkovým skóre obou zápasů bylo 2:1 pro Plzeň, která tak postoupila do další fáze soutěže.

Sestava Plzně ve vítězném zápase zahrnovala hráče jako Tvrdoň, Dweh, Hranáč, Jemelka, Kopic, Kalvach, Červ, Havel, Šulc, Slončík, Vašulín a další pod vedením trenéra Koubka. Na druhé straně stál tým Kryvbasu v čele s trenérem Vernydubem.

Plzeň tak ukázala svou sílu a odhodlání postoupit dál v Evropské lize. Fanoušci se mohou těšit na další vzrušující zápasy a doufat ve skvělé výsledky svého oblíbeného týmu.