Baník ztratil možnost postupu kvůli nepovedeným penaltám. Ve hře proti dánskému favoritovi byla možnost senzace.

Baník ztratil možnost postupu kvůli nepovedeným penaltám. Ve hře proti dánskému favoritovi byla možnost senzace.

Dánský celek přesně po roce znovu uspěl na penalty s českým týmem. Loni ve 3. předkole Ligy mistrů stejným způsobem vyřadil pražskou Spartu.

Baník se v pohárech představil po 14 letech. V předchozím předkole si poradil s arménským Urartu, na premiérovou účast ve skupinové fázi některého z pohárů si ale musí počkat. Kodaň, která v minulých dvou sezonách hrála skupinu Ligy mistrů, vyzve v závěrečném předkole skotský Kilmarnock.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Konferenční ligy:

Baník Ostrava – FC Kodaň 1:0 (1:0, 1:0) po prodl., na pen. 1:2

Branka: 43. Prekop. Penaltu proměnili: Kubala – Mattsson, Achouri. Penaltu neproměnili: Klíma, Ewerton, Frydrych, Chaluš – Óskarsson, Elyonoussi. Rozhodčí: Attwell – Davies, Smith – Madley (video, všichni Angl.). ŽK: Buchta, Prekop – Elyonoussi, Melling, Garananga, Achouri, Clem. Diváci: 14.458. První zápas: 0:1, postoupila Kodaň.

Sestavy:

Ostrava: Markovič – Juroška (109. Fukala), Frydrych, Chaluš, Kpozo – Boula (117. Kubala), Rigo (109. Grygar) – Buchta (77. Holzer), Šín (80. Tanko), Ewerton – Prekop (77. Klíma). Trenér: Hapal.

Kodaň: Trott – Diks (72. Clem), Vavro, Garananga (104. Pereira), Meling (60. Gočoleišvili) – Lerager, Falk (72. Mattsson), Delaney (41. Froholdt) – J. Larsson (60. Achouri), Óskarsson, Elyonoussi. Trenér: Neestrup.

Po dramatickém zápase se dánský celek FC Kodaň podařilo porazit Baník Ostrava na penalty a postoupit do dalšího kola fotbalové Konferenční ligy. Baník se po 14 letech vrátil do pohárových soutěží a předchozí kolo porazil arménský tým Urartu. Na premiérovou účast ve skupinové fázi si však musí ještě počkat, protože v závěrečném předkole narazí na skotský tým Kilmarnock.

V odvetném utkání 3. předkola Konferenční ligy Baník Ostrava prohrál s FC Kodaň 1:2 po penaltách. Jedinou branku zápasu vstřelil Prekop ve 43. minutě. Penaltový rozstřel rozhodl o postupu Kodaňanů, kteří proměnili dvě penaltové kopy, zatímco hráči Baníku neproměnili čtyři penaltové střely.

Sestavy týmů byly následující:

Ostrava: Markovič – Juroška, Frydrych, Chaluš, Kpozo – Boula, Rigo – Buchta, Šín, Ewerton – Prekop

Kodaň: Trott – Diks, Vavro, Garananga, Meling – Lerager, Falk, Delaney – J. Larsson, Óskarsson, Elyonoussi

Diváci viděli napínavý zápas, ve kterém se Baník statečně držel s favorizovaným soupeřem. Bohužel pro český tým rozhodla až série penalt, ve které se štěstí naklonilo na stranu dánského celku. Baník Ostrava tak končí ve 3. předkole Konferenční ligy, ale může být hrdý na svůj výkon a bojovnost.