Vondroušová bude chybět na US Open kvůli zranění ruky po olympijských hrách

Vondroušová bude chybět na US Open kvůli zranění ruky po olympijských hrách

Pětadvacetiletá Vondroušová hrála naposledy 2. července na trávě ve Wimbledonu, kde coby úřadující vítězka vypadla hned v prvním kole se Španělkou Jessicou Bouzacovou.

Na olympijských hrách v Paříži pak měla obhajovat stříbro z Tokia, ale v týdnu před startem turnaje účast kvůli nespecifikovanému zranění ruky odřekla. Ve dvouhře aktuálně 18. hráčku světového žebříčku nahradila Kateřina Siniaková, ve čtyřhře po boku Karolíny Muchové Linda Nosková.

Sokolovská rodačka Vondroušová na loňském US Open došla do čtvrtfinále, což je její nejlepší výsledek ve Flushing Meadows. Od triumfu ve Wimbledonu loňská vítězka ankety Sportovec roku čeká marně na další finálovou účast, jejím maximem na WTA Tour bylo semifinále dubnového halového turnaje ve Stuttgartu.

O měsíc později na Roland Garros postoupila Vondroušová do čtvrtfinále, v kterém nestačila na pozdější šampionku Igu Šwiatekovou z Polska. Poté si už připsala pouze jedno vítězství na trávě v Berlíně.

Markéta Vondroušová, česká tenistka, momentálně prochází obtížným obdobím kvůli zranění ruky, které jí brání v účasti na některých prestižních turnajích. Po neúspěchu ve Wimbledonu se rozhodla vynechat letní olympijské hry v Tokiu, kde měla obhajovat stříbrnou medaili z minulého ročníku.

Vondroušová se také musela vzdát účasti na nadcházejícím US Open, kde loňský rok dosáhla až do čtvrtfinále, což byl její nejlepší výsledek v tomto turnaji. Od svého triumfu ve Wimbledonu v roce 2019 se jí bohužel nedaří dosahovat podobných úspěchů a čeká marně na další finálovou účast.

Na French Open letos se jí podařilo postoupit do čtvrtfinále, kde však nestačila na pozdější vítězku Igu Šviatekovou. Na trávě pak zaznamenala pouze jedno vítězství na turnaji v Berlíně. Její nejlepší výsledek na WTA Tour letos bylo semifinále halového turnaje ve Stuttgartu.

Doufejme, že se Markétě Vondroušové brzy podaří zotavit se z zranění a vrátit se zpět na kurty, aby mohla opět ukázat svůj talent a bojovnost.