Lehečka nezvládl zápas s Tiafoem a skončil v Cincinnati.

Lehečka nezvládl zápas s Tiafoem a skončil v Cincinnati.

Dvaadvacetiletý Lehečka, jenž se na okruh ATP vrací po únavové zlomenině bederního obratle, odvrátil v tie-breaku druhého setu tři mečboly, vyhrál ho 12:10 a vynutil si třetí sadu. V ní přišel podruhé v utkání o servis, v osmém gamu ale odvrátil při svém podání čtvrtý mečbol, poté poprvé v zápase prolomil soupeři servis a vynutil si další tie-break.

V rozhodující zkrácené hře, která vrcholila až po jedné hodině ranní místního času, se Lehečka ujal vedení 4:2, náskok ale neudržel. Vítěz lednového turnaje v Adelaide v koncovce odvrátil díky svému 24. esu v zápase ještě jeden mečbol, šestý už ale Tiafoe využil a vyhrál 7:5.

O postup do semifinále se Američan utká s pátým nasazeným Polákem Hubertem Hurkaczem, který se rovněž vrací po zranění.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Muži (dotace 7,909 milionu dolarů):

Dvouhra – 3. kolo:

Tiafoe (USA) – Lehečka (ČR) 6:4, 6:7 (10:12), 7:6 (7:5), Hurkacz (5-Pol.) – Cobolli (It.) 6:3, 3:6, 6:1, Rune (15-Dán.) – Monfils (Fr.) 3:6, 6:3, 6:4, Draper (Brit.) – Auger-Aliassime (Kan.) 5:7, 6:4, 6:4.

Ženy (dotace 3,211.715 dolarů):

Dvouhra – 3. kolo:

Pegulaová (6-USA) – Townsendová (USA) 6:2, 6:3, Pavljučenkovová (Rus.) – Čeng Čchin-wen (7-Čína) 7:5, 6:1, Fernandezová (Kan.) – Šnajderová (Rus.) 6:1, 6:4, Badosaová (Šp.) – Putincevová (Kaz.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra – čtvrtfinále:

Nosková, Šnajderová (ČR/Rus.) – Erraniová, Paoliniová (4-It.) 3:6, 6:4, 10:7, Putincevová, Fernandezová (Kaz./Kan.) – Siniaková, Townsendová (1-ČR/USA) 2:6, 6:1, 10:6.

Dvaadvacetiletý český tenista Lehečka nedokázal dotáhnout svůj zápas v Cincinnati a vypadl s Američanem Tiafoem. Po náročném boji, který trval až do ranních hodin místního času, Lehečka prohrál ve třetím setu 7:5. I přesto, že se mu podařilo odvrátit několik mečbolů, nakonec nestačil na soupeře.

Lehečka se na okruh ATP vrátil po zranění bederního obratle a ukázal svou bojovnost a odhodlání. V tie-breaku druhého setu dokázal odvrátit tři mečboly a vyhrál ho 12:10, což mu zajistilo třetí sadu. Bohužel v rozhodujícím setu nedokázal udržet vedení a Tiafoe se nakonec radoval z postupu do další fáze turnaje.

Američan Tiafoe se nyní utká v semifinále s pátým nasazeným Polákem Hubertem Hurkaczem, který se také vrací po zranění. Turnaj v Cincinnati nabízí skvělý tenisový zážitek pro fanoušky po celém světě.

V ženské části turnaje se také odehrály zajímavé zápasy, kde se o postup do další fáze utkaly špičkové hráčky. Výsledky jednotlivých zápasů naznačují, že tenisový turnaj v Cincinnati je plný napětí a nejistoty. Fanoušci se mohou těšit na další vzrušující zápasy a sledovat, jak se bude vyvíjet boj o titul v mužské i ženské kategorii.