Lehečka překvapil výjimečným zásahem ve snu. Komentátor i sudí byli zaskočeni jeho reakcí.

Lehečka překvapil výjimečným zásahem ve snu. Komentátor i sudí byli zaskočeni jeho reakcí.

Závěrečný třetí set si dvaadvacetiletý český tenista v nočním tenisovém šlágru vynutil během vypjatého tie-breaku druhé sady. Ve zkrácené hře odvrátil tři mečboly svého amerického rivala a vyhrál ji poměrem 12:10.

Ve třetím dějství nelítostná řež pokračovala. Lehečka prohrával už 2:5, jenže zvedl se, vymazal další mečbol a znovu se hrál tie-break. V něm nejtěsnějším rozdílem 5:7 padl.

Nestačilo mu ani 53 vítězných míčů, o dvacet víc, než jich v utkání nasbíral Tiafoe.

Navzdory porážce odjede Lehečka z Ohia se skvělým pocitem i s uznáním tenisového světa. Přestože vzal po květnové únavové zlomenině obratle raketu poprvé do ruky až 7. července, hned na prvním turnaji předvedl velké věci.

Vyřadil světovou pětku Daniila Medveděva a vynikajícím výkonem se prezentoval i v osmifinále.

Světové tenisové účty i weby obletěl zejména magický moment z rozhodující sady. Lehečka nejenže doběhl dropshot soupeře, ale odpověděl brilantním způsobem.

Tiafoe jen zalapal po dechu a zůstal nechápavě stát, zatímco komentátor Tennis TV nadšeně křičel: „Věřili byste tomu, že něco takového dokázal? Tohle je víc než výjimečné.“

Kontra-kraťas českého hráče poté popsal jako esenci tenisové dokonalosti a opakované záběry ukázaly, že se lehce obdivnému úsměvu neubránil ani umpirový rozhodčí.

Lehečka se v živém žebříčku posunul na 32. pozici a má dobrou šanci, že bude na blížícím se grandslamovém US Open mezi nasazenými.

Český tenista Lehečka nedávno zaujal tenisový svět svým výkonem na turnaji v Ohiu. Ve třetím kole si dokázal vybojovat výhru nad americkým soupeřem v napínavém tie-breaku druhé sady. I když nakonec prohrál, ukázal své bojovného ducha a schopnost hrát na vyšší úrovni.

Lehečka, který nedávno překonal zranění obratle, se vrátil do formy a dokázal porazit světovou pětku Daniila Medveděva. Jeho výkon na turnaji byl skvělý a zaujal nejen fanoušky, ale i tenisové odborníky.

Jeho neuvěřitelný moment v rozhodující sadě proti Tiafoeovi, kdy dokázal brilantně odpovědět na dropshot soupeře, způsobil rozruch ve tenisovém světě. Komentátor Tennis TV byl nadšený a označil Lehečkovu reakci za tenisovou dokonalost.

I když Lehečka nakonec prohrál, odjíždí z turnaje s pozitivním pocitem a uznáním od ostatních hráčů. Jeho výkon a bojovný duch ho posunuly na 32. pozici žebříčku a má dobrou šanci být nasazeným hráčem na nadcházejícím grandslamovém turnaji US Open.

Lehečka tak ukázal, že i přes zranění dokáže hrát na špičkové úrovni a konkurovat nejlepším hráčům světa. Jeho výkony jsou inspirací pro mladé tenisty a ukazují, že tvrdá práce a odhodlání se vyplácí. Budeme sledovat, jak se Lehečka bude dále vyvíjet a jaké úspěchy ještě přinese českému tenisu.