Závodní trať Formule 1 v Karlíně: Rohanské nábřeží ozývalo duněním motorů

Závodní trať Formule 1 v Karlíně: Rohanské nábřeží ozývalo duněním motorů

Speciál s kódovým označením RB7, který v roce 2011 dovezl Sebastiana Vettela k druhému titulu mistra světa a týmu z britského Milton Keynes pomohl k druhému Poháru konstruktérů, v Karlíně duněl jako na závodním okruhu.

Britský jezdec na rovince Rohanského nábřeží ukázal rychlost monopostu. Pak diváky potěšil téměř nekonečným driftem, při němž se od pneumatik jen kouřilo.

Vítěz třinácti Grand Prix Coulthard nebyl v Praze poprvé.

„Českou metropoli jsem si oblíbil a rád se sem vracím. Mám tu spoustu přátel. Vlastně sem jezdím častěji než do rodného Skotska. Miluju Karlův most a obecně nádhernou architekturu. Proto jsem byl rád, že jsme mohli přivézt vůz formule 1 do srdce města. Věřím, že si to diváci užili na maximum stejně jako já,“ uvedla hlavní hvězda show Red Bullu.

V pátek 10. září 2021 se Praha stala dějištěm neuvěřitelného spektáklu, když se ulicemi Karlína prohnal formulový monopost RB7. Tento speciální vůz, který v roce 2011 přivedl Sebastiana Vettela k druhému titulu mistra světa a týmu Red Bull Racing k druhému Poháru konstruktérů, přitáhl pozornost mnoha diváků.

Britský jezdec David Coulthard, který měl na starosti řízení RB7, ukázal své mistrovské dovednosti na rovince Rohanského nábřeží. Nejenže demonstroval rychlost tohoto formulového vozu, ale také předvedl ohromující drift, při kterém se z pneumatik jen kouřilo.

Pro Davida Coultharda to nebyla první návštěva Prahy a České republiky. „Českou metropoli jsem si oblíbil a rád se sem vracím. Mám tu spoustu přátel. Vlastně sem jezdím častěji než do rodného Skotska. Miluji Karlův most a obecně nádhernou architekturu. Proto jsem byl rád, že jsme mohli přivézt vůz formule 1 do srdce města. Věřím, že si to diváci užili na maximum stejně jako já,“ uvedl Coulthard.

Celá akce byla součástí promo akce Red Bullu a přilákala mnoho fanoušků motoristického sportu do ulic Prahy. Formulový monopost RB7 zanechal nezapomenutelný dojem a ukázal, že i v rušném městském prostředí může být místo pro rychlost a adrenalinovou zábavu.