Schick získal pro Bayer německý Superpohár střeleckým výkonem, „Neverlusen“ opět porazil.

Schick získal pro Bayer německý Superpohár střeleckým výkonem, „Neverlusen“ opět porazil.

Leverkusen zahájil úspěšně novou sezonu, v níž bude obhajovat domácí double za zisk premiérového mistrovského titulu a vítězství v Německém poháru. V domácí BayAreně poslal svěřence trenéra Xabiho Alonsa do vedení v 11. minutě Victor Boniface, vicemistři ze Stuttgartu ale skóre otočili díky trefám Enza Millota v 15. a Denize Undava v 63. minutě.

Bayer hrál navíc už od 37. minuty v deseti po vyloučení letní posily Martina Terriera, jenž dostal rovnou červenou kartu za hrubý faul. Leverkusen nicméně pokračoval v trendu z minulé sezony, kdy udržel neporazitelnost v bundeslize i domácím poháru díky gólům v posledních minutách, což mu vyneslo přezdívku „Neverlusen“.

V 88. minutě dostal střídající Schick kousek před pokutovým územím přihrávku od Alejandra Grimalda a přízemní střelou poslal zápas do penalt.

V rozstřelu také Schick bezpečně proměnil první penaltu svého týmu, a když domácí brankář Lukas Hradecky jeden pokus Stuttgartu vyrazil a poté Silas přestřelil, mohl se Bayer radovat ze zisku prvního Superpoháru v klubové historii.

Vítězství sledoval z lavičky brankář Matěj Kovář, v týmu Bayeru už chyběl útočník Adam Hložek, jenž dnes dokončil přestup do konkurenčního Hoffenheimu.

Bayer Leverkusen zahájil novou sezonu v Německu vítězstvím v Superpoháru. Tým, který bude obhajovat domácí double za zisk premiérového mistrovského titulu a vítězství v Německém poháru, porazil ve finále Stuttgart.

Zápas se odehrál v domácí BayAreně, kde se Leverkusen ujal vedení v 11. minutě díky gólu Victora Boniface. Nicméně, vicemistr ze Stuttgartu dokázal otočit skóre díky trefám Enza Millota a Denize Undava. Navíc Leverkusen hrál od 37. minuty v deseti po vyloučení Martina Terriera.

Přesto Leverkusen pokračoval v trendu neporazitelnosti, který si udržel i v minulé sezóně. Díky gólu v posledních minutách získal tým přezdívku „Neverlusen“. V 88. minutě střídající Schick vyrovnal skóre a poslal zápas do penaltového rozstřelu.

V penaltovém rozstřelu Schick proměnil první pokus Leverkusenu a když brankář Hradecky chytil jednu penaltu Stuttgartu a Silas minul, mohl se Bayer radovat ze zisku prvního Superpoháru v klubové historii.

Vítězství sledoval z lavičky brankář Matěj Kovář, zatímco v týmu chyběl útočník Adam Hložek, který dokončil přestup do Hoffenheimu. Bayer Leverkusen tak začal novou sezonu slavnostně a doufá, že úspěchy budou pokračovat i v nadcházejících zápasech.