Kliment způsobil srážku v Mladé Boleslavi a nejlepší střelec ligy pomáhá Olomouci k postupu.

Kliment způsobil srážku v Mladé Boleslavi a nejlepší střelec ligy pomáhá Olomouci k postupu.

Útočník Sigmy skóroval dvakrát v zápase a s pěti góly se osamostatnil v čele tabulky kanonýrů. Vedle něj se za Hanáky v 21. minutě premiérově v nejvyšší soutěži prosadil Matěj Mikulenka, za hosty se trefili Vasil Kušej a střídající Benson Sakala.

Olomouc porazila Boleslav potřetí z posledních čtyř ligových zápasů a doma vyhrála i druhé utkání v této sezoně. Hanáci jsou v neúplné tabulce čtvrtí. Boleslav prohrála i třetí venkovní duel v ligovém ročníku a nedokázala se ideálně naladit na čtvrteční úvodní zápas 4. předkola Konferenční ligy proti Paksu.

5. kolo první fotbalové ligy:

Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 3:2 (2:1)

Branky: 45.+4 a 90.+4 Kliment, 21. Mikulenka – 34. Kušej, 48. Sakala. Rozhodčí: Szikszay – Vlček, Pečenka – Kocourek (video). ŽK: Dele – Pulkrab. Diváci: 3125.

Olomouc: Stoppen – Hadaš, Dohnálek, Pokorný, Sláma (82. Chvátal) – Breite (67. Juliš), Spáčil – Navrátil (67. Šíp), Zorvan (57. Dele), Mikulenka (82. Vodháněl) – Kliment. Trenér: Janotka.

M. Boleslav: Trmal – Kostka, Král, Suchý, Fulnek – Vydra (46. Sakala), Langhamer (64. Matějovský) – John (55. Mašek), Mareček (46. Pulkrab), Kušej – Ladra (82. Stránský). Trenér: Holoubek.

V nedávném zápase mezi Sigmo Olomouc a FK Mladá Boleslav se střetly tyto dva týmy v rámci 5. kola první fotbalové ligy. Zápas skončil vítězstvím Sigmy Olomouc 3:2, přičemž nejlepším střelcem zápasu se stal útočník Sigmy, Jan Kliment, který se dvakrát trefil do sítě soupeře. S pěti góly na svém kontě se také osamostatnil v čele tabulky kanonýrů ligy.

Vedle Jana Klimenta se za Olomouc v zápase prosadil i Matěj Mikulenka, který si připsal premiérový gól v nejvyšší soutěži. Za hosty se trefili Vasil Kušeje a střídající Benson Sakala. Olomouc tak porazila Mladou Boleslav potřetí z posledních čtyř ligových zápasů a druhé v této sezóně na domácím hřišti. Díky tomuto vítězství se Hanáci posunuli na čtvrté místo v tabulce.

Mladá Boleslav naopak prohrála třetí venkovní zápas v letošním ročníku ligy a nedokázala navázat na úspěch ze čtvrtfinále Konferenční ligy proti Paksu. Zápas mezi Sigmo Olomouc a FK Mladá Boleslav rozhodl až gól Jana Klimenta v nastavení druhého poločasu.

Sestavy týmů byly následující:
Sigma Olomouc: Stoppen – Hadaš, Dohnálek, Pokorný, Sláma – Breite, Spáčil – Navrátil, Zorvan, Mikulenka – Kliment
FK Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Král, Suchý, Fulnek – Vydra, Langhamer – John, Mareček, Kušeje – Ladra

Celkově se jednalo o vyrovnaný zápas s mnoha šancemi na obou stranách, ale nakonec se radovat mohla Sigma Olomouc. Tým se tak posunul v tabulce a ukázal svou sílu a bojovnost na domácím hřišti.