Sabalenka dominates Šwiatek in Cincinnati, advances to face American opponent

Sabalenka dominates Šwiatek in Cincinnati, advances to face American opponent

Běloruská vítězka Australian Open se o druhý letošní titul utká v pondělí buď s Američankou Jessicou Pegulaovou, nebo Španělkou Paulou Badosaovou.

Sabalenková hrála semifinále v Cincinnati počtvrté a poprvé uspěla. Loni vypadla s Karolínou Muchovou.

Šwiatekovou porazila ve dvanáctém vzájemném zápase na okruhu WTA počtvrté. Po postupu do pátého letošního finále se běloruská tenistka posune v novém vydání žebříčku WTA na druhé místo, na kterém vystřídá Američanku Coco Gauffovou.

Ve svém posledním zápase v Cincinnati Sabalenková zničila polskou soupeřku Šwiatekovou a postoupila do finále turnaje. Tato běloruská tenistka, která letos zvítězila na Australian Open, se tak utká buď s Američankou Jessicou Pegulaovou nebo se Španělkou Paulou Badosaovou.

Pro Sabalenkovou to bylo již čtvrté semifinále v Cincinnati a poprvé se jí podařilo postoupit do finále. V loňském roce vypadla v této fázi turnaje s Karolínou Muchovou.

Vzájemný zápas s Šwiatekovou byl pro Sabalenkovou dvanáctý na okruhu WTA a tentokrát dokázala svou soupeřku porazit. Po postupu do pátého finále v tomto roce se běloruská tenistka posune na novém žebříčku WTA na druhé místo, kde vystřídá Američanku Coco Gauffovou.