Siniaková se dostala do čtvrtfinále v Clevelandu po vyhrané třísetové bitvě s Bouzasovou

Siniaková se dostala do čtvrtfinále v Clevelandu po vyhrané třísetové bitvě s Bouzasovou

Šestatřicátá hráčka světa Siniaková byla opět blízko vyřazení. V úterní bitvě s Japonkou Sajakou Išiiovou potvrdila roli favoritky až poté, co odvrátila tři mečboly a zachránila téměř ztracený zápas. Dnes s Bouzasovou prohrávala v úvodu 0:4, ve druhém setu byla neustála o brejk pozadu a v třetí sadě ztrácela už 3:5.

Tie-break s 80. hráčkou žebříčku ale Siniaková zvládla suverénně. Od stavu 2:2 získala pět míčků. Postup tak slavila po divokém zápase, v němž udělala 13 dvojchyb a devětkrát ztratila servis. O semifinále si zahraje buď proti další Španělce Saře Sorribesové, nebo domácí Američance Peyton Stearnsové.

Tenisový turnaj žen v Clevelandu (tvrdý povrch, dotace 267.082 dolarů):

Dvouhra – 2. kolo:

Siniaková (3-ČR) – Bouzasová (Šp.) 2:6, 6:4, 7:6 (7:2).

Katerina Siniakova, česká tenistka, prošla dalším dramatickým zápasem ve čtvrtfinále turnaje v Clevelandu. Ve středeční bitvě s Japonkou Mayo Hibi potvrdila roli favoritky a dokázala odvrátit tři mečboly, čímž zachránila téměř ztracený zápas. Dnes se utkala s Argentinkou Nadia Podoroskou a opět se ocitla ve složité situaci. V úvodu zápasu prohrávala 0:4, ve druhém setu byla neustále o brejk pozadu a ve třetí sadě ztrácela již 3:5.

V rozhodujícím tie-breaku však Siniakova ukázala svou sílu a suverénně ho zvládla. Od stavu 2:2 získala pět po sobě jdoucích míčků a nakonec si zajistila postup do semifinále po divokém zápase. Celkem udělala 13 dvojchyb a devětkrát ztratila svůj servis, ale nakonec dokázala přehrát svou soupeřku.

V semifinále se Katerina Siniakova utká buď s další Španělkou Sarou Sorribesovou, nebo s domácí Američankou Peyton Stearnsovou. Doufejme, že česká hráčka bude pokračovat ve své skvělé formě a postoupí ještě dál.

Tenisový turnaj žen v Clevelandu se hraje na tvrdém povrchu s celkovou dotací 267 082 dolarů. Výsledek zápasu mezi Siniakovou a Bouzasovou byl 2:6, 6:4, 7:6 (7:2) ve prospěch české tenistky. Sledujte tento zajímavý turnaj a držte palce Katerině Siniakové v dalších zápasech!